Sofagjengen i Norkirken Nordhordland

I Norkirken Nordhordland har en gjeng ungdommer satt seg i sofaen under gudstjenesten i kirken. Her er det nemlig en helt egen samling for sofagjengen, de som går i 6. klasse og oppover.

Illustrasjonsfoto

– Aldersgruppen strekker seg til konfirmantalder. Tanken er at de skal få et treffende tilbud på gudstjenestene våre, sier Bjørnar Sæle i Norkirken Nordhordland.

Undervisning og samtale

Han forteller at sofagjengen oppstod da noen foreldre dro i gang et opplegg for disse eldre barna.

– Opplegget består av en undervisningsdel og samtale rundt dagens tema. Deretter går vi ut eller i gymsalen og har aktiviteter, sier Sæle. Han synes det er kjekt at ungdommene selv er med og reflektere rundt tema, samt at de kan snakke om undervisningen de har hatt.

Tilhørighet til menigheten

Sæle sier at gjennom undervisning, samtale og aktiviteter, ønsker de å bidra til at disse ungdommene blir tatt på alvor. Her får de evangeliet forkynt og bygger tilhørighet til menigheten på veien fra barn til å bli ungdommer.

Relatert innhold

– Dere vil kanskje ha runde bord i kaféen?

– Dere vil kanskje ha runde bord i kafeen, spurte en av arkitektene som jobbet med innredningen. Hun hadde satt seg litt inn i hva Normisjon driver med, og forklarte hvorfor hun spurte.

Read article "– Dere vil kanskje ha runde bord i kaféen?"

Nytt bygg i Bergen overleveres denne uken

Torsdag 23. september 2021 er entreprenøren ferdig med sitt byggearbeid, og planlegger å overlevere det nye bygget til Normisjon region Hordaland. Men noen detaljer gjenstår fortsatt før vi kan fylle bygget med mennesker.

Read article "Nytt bygg i Bergen overleveres denne uken"

Takknemlige øyedråper

En venn i sommer hadde vært i Etiopia og lagt merke til noe. «Dere i Vesten har så mye at dere glemmer å være takknemlige». Det er jo litt merkelig, for det burde vært omvendt.

Read article "Takknemlige øyedråper"