Nytt misjonssenter i Bergen


Det blir nytt misjonssenter for Normisjon Hordaland i Bjørnsons gate 11 i Bergen.
– Vi kan feire at vi nå får et sted for dagens virksomhet og morgendagens muligheter, etter en 13 år lang prosess, jubler regionstyreleder i Hordaland, Liv Berit Pilskog.

Tekst: Thomas Hammer
Foto/illustrasjon: OK Arkitekter

2. april 2020 overtok Normisjon region Hordaland bygget som ligger lett tilgjengelig ved bybanestoppet for Danmarksplass, sentralt plassert på Kronstad. Dette er en spennende del av Bergen som stadig utvikles med nye bedrifter og møteplasser. Det ikoniske bygget i Bjørnsons gate 11 fra 1916 har inneholdt både bilforretning og snekkerverksted. Nå blir det Normisjon Hordalands nye tilholdssted.

– Dette er en god plassering for all vår virksomhet i dag og i fremtiden, sier avtroppende styreleder Svein Inge Myhr.

Et redskap for misjon

Bygget skal være et verdifullt redskap for å nå ut med evangeliet.

– Misjonssenteret vil hjelpe oss å fortsette å utgjøre en av bærebjelkene i Normisjons-familien, samtidig som det gir oss muligheten til å utvikle regionen videre, sier Myhr. Han synes det er et hyggelig problem for en misjonsorganisasjon å ha for trange lokaler.

– Dagens lokaliteter i gamle Santalgården på Øvre Korskirkeallmenning 5 er allerede for små og legger begrensninger på arbeidet. Vi har lenge trengt noe større, sier han.

13 år lang prosess

Siden salget av Santalgården i 2007 har region Hordaland hatt tett og god dialog med Normisjons landsstyre og ledelsen i Normisjon sentralt, med en felles enighet om å etablere et nytt misjonssenter. Nå er midler fra salget av Santalgården igjen investert i eiendom i Bergen.

– Det betyr at innsamlede midler fortsetter å gå til misjonsarbeidet vårt. Vi tror at kjøpet av dette flotte bygget blir et kraftig løft for Normisjon, sier Svein Inge Myhr.

Generalsekretæren gratulerer

Hos Normisjons felleskontor i Oslo er de også begeistret for nytt misjonssenter i Bergen.

– Vi er veldig glade for at vi sammen har klart å finne en løsning for å få overført midler til et misjonssenter i region Hordaland. Det er gjort en stor jobb rundt dette, både i regionen og fra felleskontorets side. Det er virkelig gledelig at bygget nå er på plass, sier generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland.

Historisk satsing

Kristian Bjørkhaug, regionleder i Hordaland, ser nå frem til å ta Bjørnsons gate 11 i bruk.

– Jeg gleder meg til å fortsette vårt gode arbeid regionalt, nasjonalt og internasjonalt med denne store og historiske satsingen fra region Hordaland sin side.