Verkstedet fra 1916 skal fortsatt være verksted

Garage Kompagniets bilverksted og utstillingsrom i Bjørnsons gate 11 ble bygget i 1916. Der ble biler montert i første etasje, på gateplanet, og så ble de heist opp i andre etasje, der disse moderne vidunderene ble stilt ut, sånn at potensielle kjøpere og andre interesserte kunne komme og inspisere.

Bjørnsons gate 11 har historisk sus over seg. For ett år siden, i februar 2020, vedtok Normisjon region Hordaland å kjøpe dette historiske bygget, og overtok det i april.

Siden da har arbeidet gått framover, først utvendig, med vinduer og dører, siden riving innvendig. Nå er det like før arbeidet med byggingen skyter fart, og hjulene virkelig begynner å rulle.

Der det en gang ble klargjort nye bildeler, skal det snart bli kjøkken. Der man før monterte biler, blir det snart kafé med gode samtaler og en god kopp kaffe. På et vis skal det fortsette å være et verksted, men det blir et annerledes verksted enn i 1916 — nå blir det et verksted der vi bygger hverandre opp.

Et verksted der fellesskap bygges, et verksted der det som er gått i stykker kan repareres, et verksted der man utrustes til liv og tjeneste og et kreativt, nyskapende verksted der nye ting kan bli til.

Men først er det altså huset som skal bygges. Dette blir spennende!

Relatert innhold

Årsmøte

Velkommen til årsmøte i Normisjon region Hordaland i Kompagniet, Bergen, lørdag 22. april 2023

Read article "Årsmøte"

Åpningshelg for Misjonssenteret i Bjørnsons gate 11

Bli med på offisiell åpning av Bjørnsons gate 11 i Bergen lørdag 14. mai klokken 11:00. Da blir det snorklipping og kake! Anne Hilde og Arve Reigstad synger. Normisjons generalsekretær Kjetil Vestel Haga og landsstyreleder Hallgeir Solberg deltar. Kom og bli med på feiringen, og få din bit av kaken!

Read article "Åpningshelg for Misjonssenteret i Bjørnsons gate 11"

Bergen Gospel Unit starter åpningshelgen for nytt Misjonssenter

Åpningshelgen i Bjørnsons gate 11 starter fredag 13. mai klokken 20:00. Bergen Gospel Unit samler tre av byens beste kor til storslått gospelkonsert.

Read article "Bergen Gospel Unit starter åpningshelgen for nytt Misjonssenter"