Ny giv for Alpha-kurs i Hordaland

Med to menigheter som satser på selve grunnkurset i kristen tro, blir det en kraftfull satsing i regionen vår, sier regionleder Kristian Bjørkhaug.

Alphakurset har over tid vist at det er et redskap som formidler evangeliet til nye mennesker på en god måte. Kristne som blir med å arrangere kurset, blir utfordret på egen tro og får tatt i bruk sine nådegaver. Alpha-undervisningen både evangeliserer og disippelgjør mennesker, sier pastor i Norkirken Bergen, Kristian Bjørkhaug. Det er med forventning Norkirken Bergen og Norkirken Nordhordland nå setter i gang med Alpha-kurs.
– Det vil være et team fra menigheten som holder kurset og på den måten gjør vi det sammen. Evangelisering blir tryggere og fint å være med på når vi gjøre det slik, mener Bjørkhaug.

Alpha-kurset som redskap

Det er nå over 15 år siden Norkirken Bergen hadde et Alpha-kurs sammen med region Hordaland.
–Det var mange mennesker som fikk verdifulle erfaringer med ulike sider av den kristne tro den gang. Noen av disse kom inn i menigheten gjennom Alpha-kurset. Det er både spennende og viktig for Normisjon å nå nye mennesker med evangeliet i Hordaland. Alpha-kurset er et redskap dette kan skje med.

Satser sammen

Nå satser to av Norkirkene i regionen på Alpha samtidig.
– Det er en del av strategien til Normisjon Hordaland å nå mennesker med evangeliet. Derfor er det gledelig at vi nå fra høsten har alphakurs på to steder i regionen. Norkirken Nordhordland har også hatt Alphakurs tidligere. På denne måten kan vi nå lenger ut med budskapet om Jesus. Å ha Alphakurs flere steder samtidig gir mulighet til at flere mennesker kan være med. Dette blir en spennende høst for oss.

Alpha som en oppgløder

I Norkirken Nordhordland er Arve Reigstad spent på høstens satsing han også.
– Det er mange år siden sist det ble arrangert Alpha-kurs i Norkirken Nordhordland. Vi har i flere år snakket om at vi ønsker å ta dette opp igjen. Vi vet at satsing på Alpha er en god mulighet til å få med flere folk. Alphakurs er også en oppgløder for menigheten, sier Reigstad. Han legger til at sist de arrangerte kurs, kom flere til tro, mange ble inspirerte, flere kom med i tjeneste, og det skapte et godt samhold i fellesskapet.

Mat, undervisning og samtale

Alpha skal gå over ti ukentlige samlinger.
– Dessuten er det en weekend eller lørdag omtrent midtveis. Som en «appetittvekker» arrangeres gjerne en Alpha-middag før kurset starter. Så da blir det totalt 15 temaer. Hver Alpha-samling inneholder et måltid, undervisning og en gruppesamtale i faste grupper, sier Paulsen. Han forteller videre at Alpha er praktisk lagt opp.
– Vi er opptatt av at tro ikke bare kan være en teoretisk ideologi som vi skal forstå med hodet, og derfor spør vi hvordan de ulike temaene kan få innvirkning i vanlige folk sitt hverdagsliv. Hva betyr det på en helt ordinær tirsdag at Jesus døde for hver enkelt? Om det finnes en Gud, hvor stiller det oss mennesker i forhold til ham?
Paulsen sier at Alpha spesielt er lagt til rette for alle som søker, de som har hatt en tro de vil vurdere å «børste støv av» og de som nettopp har kommet til tro, men trenger undervisning og fellesskap, sier Paulsen og legger til at på Alpha er det lov å stille alle slags spørsmål.
– Kombinasjonen av mat, undervisning og gruppesamtale fungerer veldig bra.

Relatert innhold

Årsmøte

Velkommen til årsmøte i Normisjon region Hordaland i Kompagniet, Bergen, lørdag 22. april 2023

Read article "Årsmøte"

Åpningshelg for Misjonssenteret i Bjørnsons gate 11

Bli med på offisiell åpning av Bjørnsons gate 11 i Bergen lørdag 14. mai klokken 11:00. Da blir det snorklipping og kake! Anne Hilde og Arve Reigstad synger. Normisjons generalsekretær Kjetil Vestel Haga og landsstyreleder Hallgeir Solberg deltar. Kom og bli med på feiringen, og få din bit av kaken!

Read article "Åpningshelg for Misjonssenteret i Bjørnsons gate 11"

Bergen Gospel Unit starter åpningshelgen for nytt Misjonssenter

Åpningshelgen i Bjørnsons gate 11 starter fredag 13. mai klokken 20:00. Bergen Gospel Unit samler tre av byens beste kor til storslått gospelkonsert.

Read article "Bergen Gospel Unit starter åpningshelgen for nytt Misjonssenter"