Glimt av himmel på nett

På grunn av korona-situasjonen ble Agenda1 Summit digital i år.

Computer and bible on a desk at home with a videoconference on the screen

Hvert år bruker menigheter, kirker og fellesskap som er tilknyttet Agenda1 å samles til en fysisk konferanse i Bangkok. Nå som vi er inne i en verdensvid pandemi, gikk ikke det.

I stedet samlet deltakerne seg foran sine skjermer og deltok digitalt. Cirka 70 deltakere fra 14 land ble med, og flere av deltakerne kommer fra land der kristne blir forfulgt.

– For meg ble denne dagen et glimt av hvordan jeg ser for meg at det vil være i himmelen. Her kom vi sammen fra mange steder i verden og med ulike språk for å fortelle om alt det gode som Gud gjør mellom oss, sier rådgiver i Normisjon Hordaland, Svein Høysæter. Vanligvis er han å finne på den fysiske konferansen, men i år deltok han fra arbeidsrommet sitt hjemme i Samnanger.

Nye kristne hver dag

Høysæter forteller at selv om dette var en fantastisk flott måte å samles på, er det ikke noe som kan erstatte et fysisk treff.

– Vi bruker å være sammen to og en halv dag, drikker mange kopper kaffe og prater med hverandre. Den dimensjonen forsvinner i det digitale, sier Høysæter. Likevel, han sitter igjen med noen solide inntrykk fra Agenda1-dagen.

– Det var et utrolig sterkt øyeblikk da gjengen fra Cuba ba for USA. Og så var det fint å høre fra en av de amerikanske pastorene som hadde stått opp klokken 04.30 for å delta, at han gjerne kunne begynne å stå opp så tidlig for å få slike fellesskapsopplevelser på nettet. I tillegg hørte vi et vitnesbyrd fra et land i Afrika der det kommer nye kristne til fellesskapet hver eneste dag. Det er utrolig.

En stor familie

– Familietankegangen er sentral i Agenda1, sier Høysæter. Han synes at det kom godt frem i praktiske uttrykk og anerkjennelse hos deltakerne.
Høysæter synes det var spesielt kjekt å se deltakere fra Bangladesh og Mali.

– Dette er folk vi kjenner og har blitt glad i, som er aktive i Agenda1-sammenheng. Det var første gang at vi har hatt Zoom-forbindelse med Mali, så det gjorde inntrykk å se og høre dem, sier Høysæter som forteller om stort engasjement for å delta på samlingen.

– En fra Nepal hadde reist i hele tre dager for å være med. Det sier noe om engasjementet.

Relatert innhold

Årsmøte

Velkommen til årsmøte i Normisjon region Hordaland i Kompagniet, Bergen, lørdag 22. april 2023

Read article "Årsmøte"

Åpningshelg for Misjonssenteret i Bjørnsons gate 11

Bli med på offisiell åpning av Bjørnsons gate 11 i Bergen lørdag 14. mai klokken 11:00. Da blir det snorklipping og kake! Anne Hilde og Arve Reigstad synger. Normisjons generalsekretær Kjetil Vestel Haga og landsstyreleder Hallgeir Solberg deltar. Kom og bli med på feiringen, og få din bit av kaken!

Read article "Åpningshelg for Misjonssenteret i Bjørnsons gate 11"

Bergen Gospel Unit starter åpningshelgen for nytt Misjonssenter

Åpningshelgen i Bjørnsons gate 11 starter fredag 13. mai klokken 20:00. Bergen Gospel Unit samler tre av byens beste kor til storslått gospelkonsert.

Read article "Bergen Gospel Unit starter åpningshelgen for nytt Misjonssenter"