Agenda1 utrustet menighetene i Mali til å fortelle om Jesus til sine egne

Vanligvis reiser norske team fysisk til steder der vi arrangerer Agenda1-samlinger. I regionarbeidet i Hordaland reiser rådgiver Svein Høysæter til både Mali og Bangladesh.

Under pandemien har han fulgt arbeidet fra hjemmekontoret sitt på Høysæter. Lokale menighetsledere har overtatt stafettpinnen.

– Vi har vært veldig opptatt av at de lokale menighetene og lederne der må ta eierskap og drive prosessene fremover selv. Slik kan Agenda1 fungere slik det er tenkt; at disipler av Jesus lærer opp nye disipler. Dette skjer nå i Mali og i andre afrikanske land.

I januar 2020 var planen for året klar, med flere møtepunkter for lokale ledere og Agenda1-samlinger i Mail. Slik gikk det ikke.

Lederkurset i januar ble arrangert som planlagt, der 16 lokale ledere for Agenda1 i Mali var med. De ble utrustet til ta over ansvaret for å lede og undervise på kommende Agenda1-samlinger.

Da pandemien brøt ut, måtte de lokale lederene ta over ansvaret lenge før det som var planlagt. Det ble en stor suksess.

I mars 2020 ble det arrangert en samling sammen med Normisjons direktør i Mali, Therese Glendrange. Så ble alle de norske Normisjons-utsendingene kalt hjem til Norge, og de lokale lederene grep ansvaret, og arrangerte de neste Agenda1-samlingene på tre ulike steder.

«Da de lokale lederene ble gitt ansvaret for programmet, gikk de i gang med en opprydning,» forteller Svein.

«Lederene visste veldig godt hvilke deler av Agenda1-undervisningen som ville fungere i deres eget land, og hvilke deler som bare kunne kuttes ut. Før de fikk ansvaret selv, hadde de vært høflige og latt være å si ifra.»

Resultatet fra den prosessen er at Agenda1-undervisningen i Norge også har blitt forenklet, etter modell fra Mali.

«Faktisk er det slik at det kommer nye kristne til hver dag i et av Mali sine naboland. Dette skjer fordi de lokale kristne lederene gjør disipler. Det er en stor oppmuntring, og viser at Agenda1-arbeidet er bærekraftig,» sier Svein.

Relatert innhold

Årsmøte

Velkommen til årsmøte i Normisjon region Hordaland i Kompagniet, Bergen, lørdag 22. april 2023

Read article "Årsmøte"

Åpningshelg for Misjonssenteret i Bjørnsons gate 11

Bli med på offisiell åpning av Bjørnsons gate 11 i Bergen lørdag 14. mai klokken 11:00. Da blir det snorklipping og kake! Anne Hilde og Arve Reigstad synger. Normisjons generalsekretær Kjetil Vestel Haga og landsstyreleder Hallgeir Solberg deltar. Kom og bli med på feiringen, og få din bit av kaken!

Read article "Åpningshelg for Misjonssenteret i Bjørnsons gate 11"

Bergen Gospel Unit starter åpningshelgen for nytt Misjonssenter

Åpningshelgen i Bjørnsons gate 11 starter fredag 13. mai klokken 20:00. Bergen Gospel Unit samler tre av byens beste kor til storslått gospelkonsert.

Read article "Bergen Gospel Unit starter åpningshelgen for nytt Misjonssenter"