Nytt Ledernettverk for studenter starter i Bergen i høst

Ledernettverk starter i Bergen i oktober

Etter suksess i Oslo står Bergen for tur. Denne høsten starter et nytt Ledernettverk for unge ledere. Målgruppen er de som har gått på Normisjons bibelskoler og folkehøgskoler med kristen profil. Sentralt i dette arbeidet står Marit Elisabeth Berling (43).

— Dette har vi drømt om i mange år, sier hun.
Etter fartstid som lærer og inspektør på Bibelskolen i Grimstad (BiG), har Marit gått inn i en nyopprettet stilling som skoleutvikler i Normisjon.

– Da jeg jobbet på BiG sendte vi hvert år fra oss veldig mange tydelige ledertyper. Vi ønsker å fortsette å ta vare på de videre, også etter året på bibelskole. Vi ønsker å fortsette å utfordre, utruste og bruke de i Acta og Normisjon.

Marit Elisabeth Berling er skoleutvikler i Normisjon

I oktober startes Ledernettverket opp i samarbeid med Norkirken Bergen, som blir lokal arrangør.

— Når man har gått på en av Normisjons bibelskoler har man jo gått på lederkurs et år allerede, så dette er for å fortsette den prosessen, og videreutvikle egenskapene man allerede har begynt å utvikle.

Ledernettverket samles fem ganger i løpet av et skoleår. Samlingene består av måltid og fellesskap, bønn og lovsang, undervisning og samtaler. I tillegg har deltakerne faste grupper der man får dele gleder og utfordringer i tjenesten, få råd og tips og muligheten til å be for hverandre.

— Alle deltakerne får også en medvandrer som de treffer mellom de fem samlingene.

I Oslo har Ledernettverket allerede rukket å hatt to kull. Fra det første kullet valgte alle å fortsette på år to sammen med det neste kullet — med unntaket av en person, som flyttet fra byen.

— Vi opplever at de setter stor pris på å fortsette å treffes, sier Marit.
— Nå gleder vi oss til runde nummer tre i Oslo, og oppstart i Bergen, og kanskje Trondheim også.

Vegard Tennebø er en av lederene for Normisjons arbeid i Norge

Vegard Tennebø (45), en av lederene for Normisjons arbeid i Norge, er også begeistret:
— Det skjer så mye god ledertrening lokalt og på skolene våre. For Normisjon som bevegelse er det viktig å skape kontakt mellom de ulike miljøene våre, sier Vegard.

Han drømmer om å koble folk sammen slik at vi kan lære av hverandre:
— Jeg kaller det Normisjons PULS, å plante, utvikle, ledertrene og sammenkoble.

Både Marit og Vegard tenker stort om hva Ledernettverk kan bety for Normisjon og for deltakerne. Samtidig er de begge opptatt av at det må gjøres enkelt:
— Dette er en gruppe som har det travelt, for de er i frivillig tjeneste samtidig som de studerer og jobber, sier Marit.
— Vi ønsker å støtte de i det som de allerede står i, og å holde kontakten med de.

Fra Oslo-nettverket har de erfart at «Alle går ikke i Storsalen.»
— Og det er helt greit, sier Vegard.
— Noen har tjeneste i Normisjon, andre har det ikke. Gud har gitt oss en rolle i å trene andre. Er det da et problem at vi trener mange som ikke er i Normisjon, spør han, før han svarer selv:
— Det er det ikke. Det skjer veldig mye spennende i Norkirken Bergen og på misjonssenteret i Bjørnsons gate, og vi ønsker å legge til rette for at Norkirken kan jobbe videre med et nytt, ungt miljø.
— Og kanskje er det på denne måten vi finner våre nye folk i Normisjon; framtidens pastorer, misjonærer og Acta-ledere, avslutter Vegard.