Konsert med Sveinung Hølmebakk

Sveinung Hølmebakk har konsert på Strand Leirsted, søndag 4. juli kl 18.00. Her vil han synge sanger fra sin nyeste CD «Arvesang». Dette er hans tiende soloalbum, og denne gangen er det ikke hans egne sanger han har spilt inn.

Bestill billett her

– For en tid tilbake begynte jeg å bla i kristne sang- og salmebøker. Der fant jeg mange av de sangene jeg var oppvokst med fra menigheten hjemme på Karmøy. Det slo meg plutselig hvor få av disse sangene vi synger i dag, forteller Sveinung. – Da jeg innså at store deler av denne sangskatten er i ferd med å forsvinne fra mange menigheter og kirker i dag, bestemte jeg meg for at jeg ville spille inn noen av dem og løfte dem fram i lyset igjen.

Sveinung forteller at han har valgt et gjennomsiktig lydbilde med få instrumenter på denne innspillingen. – Jeg har kun med meg en pianist, en gitarist og en som spiller Hammond-orgel. Jeg ønsker å ta lytteren med tilbake til benken på bedehuset, og jeg håper jeg har klart å formidle den gleden og inderligheten jeg selv har for disse sangene.

– Når vi snakker om den kristne sangskatten, tenker vi gjerne på salmer og åndelige viser som er skrevet for mer enn 100 år siden. Men det fins veldige mange flotte sanger som er langt yngre og som nå dessverre er utrydningstruet, fortsetter Sveinung. Derfor har jeg også tatt med sanger som er skrevet på 70- og 80-tallet. På konserten får du høre sanger som «Du vet väl om att du är värdefull», «Det enda som bär», «Jag har hört om en stad» og «Eg har fred i mi sjel» som er Sveinung Hølmebakks egen gjendiktning av den amerikanske hymnen «It is well with my soul».

Mange forbinder også Sveinung Hølmebakk med humor. Han har gitt ut to vitsebøker og krydrer alltid konsertene sine med morsomme historier mellom sangene.

Sveinung Hølmebakk bor i Kristiansand men er født på Karmøy i 1977. Han har mastergrad i utøvende sang fra Griegakademiet i Bergen og har studert musikkvitenskap ved NTNU Trondheim og Universitetet i Oslo. Han har deltatt i en rekke TV-programmer, deriblant Beat for Beat, Ti på Topp, Kvelden før kvelden, Sommeråpent og Førkveld. Sammen med Nordic Tenors vant han Komiprisen for Beste Nykommer i 2006 og var musikalsk toastmaster i HM Kong Haralds 70-årsdag.