Lunsjforedrag på Danvik

Lunsjforedrag på Strand har vært svært vellykket. Nå tilbyr vi lunsjforedrag også i Drammen, nærmere bestem på Danvik folkehøgskole.

Kl 12.00: God lunsj
Kl 13.00: Foredrag
Kl 14.00: Kaffe og kaker

Første mann ut er Einar Lunde 23. september. Hans tema er: De nye silkeveiene – fra Kina via Afrika til Norge.

Sist februar var det Vinter-OL i Kina. Fantastisk norsk medaljehøst.
Men Kina er omstridt takket være brudd på menneskerettigheter overfor uigurene, overgrep mot Hong Kong, trusler mot Taiwan og støtte til Putins invasjonskrig i Ukraina. Kina viser muskler. De er langsiktige. De har store ting i kikkerten. Og Kina har brukt Afrika som en slags utskytingsrampe for sin langsiktige strategi.
For tro det eller ei! Den raskeste økonomiske veksten i verden har i mange år ikke vært i Kina, India, Brasil eller USA. Den har vært i svarte Afrika. Og det uten at de fleste av oss har visst noe om det.
Og kanskje mest pirrende – Kina har vært selve lokomotivet i denne økonomiske veksten. Kina pøser inn hundrevis av milliarder i Afrika. Og Kineserne gir en god dag i om de støtter en forferdelig diktator som bryter menneskerettigheter i fleng, eller de investerer i land som utvikler demokrati og åpenhet.
Så, hva er Kinas hensikter? Er Kina i ferd med å bli en ny kolonimakt?
Men Kina tenker videre enn Afrika. De gjenoppliver den gamle Silkeveien. Og land som politisk og økonomisk konkurrerer med Kina, får bakoversveis. Det gjelder også Norge.
Velkommen til et spennende foredrag av Dagsrevyens tidligere ankermann og Afrika-korrespondent.

17. november kommer TV2-journalist Kadafi Zaman. Hans foredrag har tittelen: Den norske drømmen.

Kadafi Zaman har vært journalist i 20 år. Han jobber i TV 2 Nyhetene og er også en av programlederne i den prisbelønte dokumentarserien “Norge bak fasaden”. Høsten 2021 ga han ut boken “Den norske drømmen” til strålende kritikker. 

Kadafi forteller med varme og innlevelse om sine røtter, oppvekst og ikke minst det han brenner for, å formidle nyheter til det norske folk. Alt fra jakt på gangstere og ekstremister til dekning av kriser og konflikter. Som journalist har han dekket noen av de største hendelsene i Norge og utlandet de to siste tiårene.  

Kadafi hyller foreldrene sine som valgte å flytte fra Pakistan til Norge på 70-tallet for å gi barna sine en bedre fremtid. Hadde de valgt annerledes ville han ha endt opp som bonde i Punjab, og ikke en profilert TV-reporter.

Med engasjement, alvor og store porsjoner humor snakker han om livets tilfeldigheter og kjærlighet til Norge. Temaer som blir berørt er mangfold og integrering, journalistikk i farlig farvann, ytringsfrihet og demokrati, trusler og fremtidsvisjoner.  

Påmelding til begge foredrag her