Europa/Tsjekkia

Levende kirke i et sekulært Europa

Hvordan er vi en levende og misjonerende kirke i et Europa som tidligere var kristent, men som ikke er preget av religion lenger? 

Midt i hjertet av Europa ligger landet som var vuggen til den protestantiske reformasjonen og den første moderne misjonsbevegelsen. Landet med den vakre hovedstaden, de stolte tradisjonene. Landet som nå er blitt misjonsmark. 

Religionskrig, urbanisering og kommunisme har bidratt til at Tsjekkia i dag kun har 0,17% evangeliske kristne, og over 70% bekjennende ateister – den høyeste prosentandelen i verden. Dagens unge, spesielt i byene, har i veldig liten grad kjennskap til evangeliet. Likefullt er det et bittelite bibelbelte helt øst i landet. Her er det en liten luthersk kirke med et gryende kall til misjon blant sitt eget folk.  

Sammen med denne kirken, og andre kristne i Tsjekkia, vil Normisjon de kommende årene følge etter han som gjør oss til menneskefiskere. Korttidsteam, nabolagsteam og lærefelleskap er noen av stikkordene. Høsten er stor, vær med i bønn og handling slik at arbeiderne blir mange. 

Gi en gave

Prosjekter

Misjon

Gjennom korttidsteam og en misjonærfamilie fra Norkirken Bergen har Normisjon siden 2011 bidratt med å dele evangeliet i Tsjekkia. Fra 2022 intensiverer vi dette arbeidet.  

Read article "Misjon i Europa"