Åpner bachelorstudie i Trondheim

Studenter ved Gå Ut Senteren i Trondheim. Foto: David Einan

NLA Høgskolen, Gå Ut Senteret og Norkirken Trondheim Salem inngår nå en avtale om et studiesenter for høyere utdanning i Salemhuset i Trondheim.

Tekst: Arne Sæteren – publisert 28.06.23

Dette blir et bachelorstudie i praktisk teologi og ledelse fra høsten 2024, og blir de eneste kristendomsfaglige studier på universitets- og høyskolenivå i byen. 

Styrker studentmiljøet i byen

Normisjon og NLA er enige om at studiesenterets aktivitet skal invitere til samarbeid med arbeidslivsaktører, og eventuelle andre aktører som har interesse for avtalens formål.

Ørjan Tinnen, organisasjonsutvikler i Normisjon og tidligere rektor ved Gå Ut Senteret, har vært med og forhandlet fram avtalen med NLA.

– Vi tror dette studiet vil gjøre at flere får kjennskap til Gå Ut Senteret og at skolen dermed får flere studenter. Studiet her kan da kombineres med høgskolestudier. Dessuten vil det bety mye for arbeidet, og ikke minst styrke studentmiljøet her i Salem.

Har manglet et tilbud

Ørjan Tinnen tror dette samarbeidet vil bety mye for rekrutteringen av medarbeidere til Normisjon, andre misjonsorganisasjoner og Frikirken som står bak NLA Høgskolen.

– Vi har manglet et tilbud i kristendomsstudier her i Trøndelag, og vi tror mange av våre studenter har valgt utdanning til andre yrker fordi vi ikke har hatt et slikt tilbud her. Nå får de muligheten til videre utdanning innen teologi og ledelse, og kanskje rekrutteres til en stilling innen våre rekker, som for eksempel pastor i en menighet, mener Tinnen.

Sentrale personer bak avtalen mellom NLA Høgskolen, Gå Ut Senteret og Norkirken Trondheim Salem. Fra venstre: Olav Vestbøstad, rektor ved Gå Ut Senteret, Therese Lilleberg Johnsen, daglig leder i Norkirken Trondheim Salem, Amund Langøy, prorektor for utdanning ved NLA Høgskolen og Ørjan Tinnen, organisasjonsutvikler Normisjon. Foto: NLA Høgskolen
 

– Fantastisk samarbeid

Ideen om et samarbeid mellom NLA Høgskolen, Gå Ut Senteret og Norkirken Trondheim Salem ble lansert ved siste årsskifte.

– Dette har gått veldig fort, og det har vært fantastisk å samarbeide med NLA. De ser vårt behov og er villige til å møte det, sier Tinnen.

Amund Langøy, prorektor for utdanning ved NLA Høgskolen, forteller at de også er veldig fornøyde med samarbeidet med Gå Ut Senteret og Normisjon i Trondheim. 

– Vi gleder oss til å utvide dette samarbeidet med å etablere et studiesenter. Vi håper å bidra til at flere av våre utdanningstilbud blir tilgjengelig i Trondheim og å bidra til at lokale, regionale og nasjonale kompetansebehov ivaretas, sier han. 

Ikke noe tak

Avtaleperioden er i første omgang på fem år, og det planlegges samlingsbaserte studier, tilrettelagt både for førstegangsstudenter og allerede yrkesaktive. Det er ikke satt noe tak på antall studenter, men Tinnen anslår at det kan bli mellom 15 og 20 studenter på dette bachelorstudiet.