En god start

Et godt utgangspunkt for skolegang er viktig, og ICC, Normisjons samarbeidspartner i Kambodsja, satser blant annet på drift av førskoler i utkantstrøk. 

18. januar 2019
Tekst ICC/Sigrid Rege Gårdsvoll

Foto ICC

De siste 25 årene har utdanningssystemet i Kambodsja blitt gjenoppbygd etter at det ble nærmest totalødelagt under Pol Pot-regimet. Utenom den ordinære skolestrukturen ønsker det kambodsjanske utdanningsdepartementet at så mange barn som mulig også skal få mulighet til å gå i førskole, for å få en god start på læringen.

Førskoledrift har vært en av hovedpilarene i International Cooperation Cambodias (ICC) FAST-prosjekt, som har som mål å forandre familier og skoler i avsidesliggende strøk i Kambodsja. 

I Svay Rieng-provinsen har elleve førskoler blitt startet siden 2012, og tre til er under oppføring, bekostet av midler samlet inn av foreldreutvalg i de ulike skolekretsene. Driften finansieres blant annet gjennom FAST-prosjektet. 

– To av disse førskolene er sertifisert av utdanningsdepartementet, som har trettitre kriterier for en slik sertifisering, og flere av de andre jobber også med å få på plass denne, sier Has Thoeun i ICC. 

Vi ber for: Elever og lærere i Kambodsjas førskoler

Du kan gi en gave til dette prosjektet nå ved å trykke på denne lenken.

Teksten sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 4/2018

Relatert innhold

Sel munnbind frå døropningar

I Ecuador selges klesplagg og munnbind frå døropningar, og sitron og mandarin fra midtrabbattar. Gatesalget blomstrar til tross for restriksjonar og koronavirus.

Read article "Sel munnbind frå døropningar"

– Wow, det var dette Gud mente

Direktør i det lokale selskapet R&R Services, Raul Asgarov, fikk for flere år siden et syn av mange barn på en slette. I dag leder han Normisjons arbeid på Barnehjemmet i Merdekan i Aserbajdsjan.

Read article "– Wow, det var dette Gud mente"

«Hva skjer med prosjektene nå?»

– Vi har et ansvar for de menneskene vi jobber med i misjonslandene våre. Det ansvaret håper jeg også at folk vil være med å bære med oss, selv om noe av arbeidet er redusert og det er restriksjoner og nedstengninger i mange områder, sier Internasjonal leder Tore Bjørsvik.

Read article "«Hva skjer med prosjektene nå?»"