En god start

Et godt utgangspunkt for skolegang er viktig, og ICC, Normisjons samarbeidspartner i Kambodsja, satser blant annet på drift av førskoler i utkantstrøk. 

18. januar 2019
Tekst ICC/Sigrid Rege Gårdsvoll

Foto ICC

De siste 25 årene har utdanningssystemet i Kambodsja blitt gjenoppbygd etter at det ble nærmest totalødelagt under Pol Pot-regimet. Utenom den ordinære skolestrukturen ønsker det kambodsjanske utdanningsdepartementet at så mange barn som mulig også skal få mulighet til å gå i førskole, for å få en god start på læringen.

Førskoledrift har vært en av hovedpilarene i International Cooperation Cambodias (ICC) FAST-prosjekt, som har som mål å forandre familier og skoler i avsidesliggende strøk i Kambodsja. 

I Svay Rieng-provinsen har elleve førskoler blitt startet siden 2012, og tre til er under oppføring, bekostet av midler samlet inn av foreldreutvalg i de ulike skolekretsene. Driften finansieres blant annet gjennom FAST-prosjektet. 

– To av disse førskolene er sertifisert av utdanningsdepartementet, som har trettitre kriterier for en slik sertifisering, og flere av de andre jobber også med å få på plass denne, sier Has Thoeun i ICC. 

Vi ber for: Elever og lærere i Kambodsjas førskoler

Du kan gi en gave til dette prosjektet nå ved å trykke på denne lenken.

Teksten sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 4/2018

Relatert innhold

God påske!

Jeg måtte ta meg selv i det, her en dag da jeg litt sånn halvspydig fikk sagt til en kamerat av meg at «det der kan du jo ikke tro!»

Read article "Troens dommedag"

Fra elev til lærer

En støttende familie har betydd alt for Ratna. De har støttet henne i målet om en utdanning, men også i troslivet har familien vært viktig. Nå vil Ratna bruke muligheten hun har fått til å gi tilbake til de som har betydd alt.

Read article "Fra elev til lærer"

Nye moglegheiter i Tambo

På reportasjetur til Tambo-skulen møter vi rektor med ein stor papirbunke i handa. Han er på veg for å levere søknad om å opprette ny studielinje på vidaregåande.

Read article "Nye moglegheiter i Tambo"