Fokus på konvertitter

Torsdag 6. juni lanseres ressursdokumentet «Hvordan ta imot konvertitter?» på Kirkens Hus i Oslo

6. juni 2019
Tekst Sigrid Rege Gårdsvoll
Foto Ill.

Dokumentet har fått en vakker forside, laget av Bjørn Mike Boge.

– Det er ikke ofte at et så bredt sammensatt dokument kommer ut i Kirke-Norge, sier Terje Høyland i IMI-kirken.

Høyland har vært en del av gruppen som har ført det omfattende dokumentet i pennen, sammen med Steinar Ims fra Mellomkirkelig råd, Endre Stene fra Norsk Luthersk Misjonssamband, Andrea G. Lunde fra IMI-kirken. Bak de skrivende står en bredt sammensatt gruppe som spenner mye av norsk kirke– og organisasjonsliv.

Ressursdokumentet er tenkt som en hjelp for menigheter som tar imot konvertitter. Målet med ressursdokumentet er å gi en grunnleggende og helhetlig innføring i hva det er viktig å tenke på når menigheter møter mennesker som konverterer fra en annen religion, og gjerne med en annen kulturell bakgrunn.

Høyland forteller at bakgrunnen for at dokumentet ble til er et felles ønske om å utruste lokale menigheter til å ta imot konvertitter på en måte som er til glede og til nytte for enkeltmennesker, trosfellesskap og samfunn.

– Vi har fått ta ut mye erfaring fra våre ulike sammenhenger, og der hvor vi har sett ulikt på enkeltpunkter har vi klart å gjøre det til et rikere dokument som tar inn en større bredde, i stedet for at vi trakk oss tilbake og valgte minimumsløsninger. Det står det respekt av at alle har bidratt til, sier Terje Høyland.

Dokumentet finnes tilgjengelig for nedlasting i sin helhet på nettsiden www.kristenkonvertitt.no

Relatert innhold

Livstegn i august 2019

“Oho, Liv søster!! Du er tilbake!! Så tjukk du har blitt!!” Det er varme velkomster å få etter sommeren i Norge.

Read article "Livstegn i august 2019"

Sommerens råeste uke

Det er overskriften på brosjyren for 10:13-festivalen på Horve, og det kan de over 350 deltakerne og 150 lederne skrive under på.

Read article "Sommerens råeste uke"

Okhaldhunga Times, august 2019

Her følger en hilsen fra Amanda og Lars Even Øvregaard i Okhaldhunga. Den er på svensk, men vi regner med at OT’s lesere forstår broderfolkets språk. Sommertid i Norge betyr regntid i Nepal, så velkommen med til en årstid full av utfordringer!

Read article "Okhaldhunga Times, august 2019"