Fra taus kirkeruin til levende menighet

Udi-folket, som lenge var frarøvet sin kristne arv, har igjen begynt å feire sin egen gudstjeneste i Aserbajdsjan.

8. mai 2019
Tekst Markus Plementas
Foto Normisjon

I påsken skal udi-folket få lytte til ordene om den oppstandne Jesus Kristus. Og slik skal folket på nytt få feire Jesu oppstandelse i sitt eget, gamle kirkebygg i den lille landsbyen Nich like under Kaukasusfjellene.

Men ennå mangler udiene prester, diakoner og søndagsskole for barna. Det trengs bibeloversettelse og trosopplæringsmateriell for kirken og de kristne. Gjennom forkynnelse, gudstjenestefellesskap, undervisning og diakoni er målet å skape menigheter «av levende steiner». 

Selv om majoriteten av Aserbajdsjans befolkning er muslimer, er markerer myndighetene tydelig at åpenhet og toleranse for minoritetskultur og -religion er viktige aserbajdsjanske verdier. I 2019 er det 200 år siden de første lutherske kristne kom til Aserbajdsjan, og Normisjon er glade for at vi får jobbe sammen med lutherske menigheter og andre kristne kirkesamfunn i landet.

Relatert innhold

Jentebarnet som ikke ble friskt

På Basha ansettes kvinner som har levd store deler av livet sitt på gaten, i fangenskap eller ekstrem fattigdom. Mange av dem kommer fra dysfunksjonelle hjem, og noen har aldri hatt et hjem.

Read article "Jentebarnet som ikke ble friskt"

Skriver ny historie

Midt i Phnom Penh, hovedstaden i Kambodsja, ligger Historymakers-internatet. Det ble startet i 2009 og drives av ekteparet Lysom og Sithoun. Etter erfaringer som unge studenter i byen fant de ut at de ønsket å hjelpe andre.

Read article "Skriver ny historie"

Et bedre liv

Da sønnen ble syk forsvant både mannen og støtten fra familien. På Okhaldhunga sykehus ble Romi og sønnen tatt imot med åpne armer.

Read article "Et bedre liv"