Derfor er skolene viktigere enn noensinne!

Sumita på 11 år drømmer om å bli lærer.

Normisjon er med og driver 17 barneskoler i Bangladesh med over 750 elever. Til tross for at de offentlige skolene har vært stengt i over et år, jobber våre medarbeidere hardt for at elevene skal kunne fortsette utdannelsen sin og unngå en tragisk skjebne.

På grunn av nedstengingen er det flere foreldre som må sende barna sine ut i arbeid i klesindustrien. Dessverre øker også antallet barnebruder, fordi foreldrene ikke har råd til å forsørge dem lenger. Barn som er i arbeid eller giftes bort, har svært liten mulighet til god utdannelse.

– Skolene til Normisjon er viktigere enn noensinne, siden de offentlige skolene er helt stengt uten andre alternative tilbud. Flere foreldre er bekymret for at barna deres ikke skal få gå på skole, forteller Nelson Sarkar, som er direktør for Normisjons arbeid i Bangladesh.

Hjemmeskole i Bangladesh ser ikke helt likt ut som her hjemme i Norge. De fleste elevene har ikke tilgang på internett, og lærerne må derfor gå fra hus til hus for å hjelpe dem med skolearbeidet. Noen elever drar til markedet for å komme på nett, mens andre kan få oppgavene sine via naboer med nettilgang.

En av Normisjons lærere (til venstre) er på besøk for å gi undervisning til Sumita og familien hennes.

Sumita Tangla på 11 år er en av Normisjons elever. Hun går i 5. klasse og drømmer om å bli lærer. Sumita bor sammen med familien sin i en av tehagene øst i Bangladesh. Mange av dem som bor i tehagene er generelt sett fratatt sine grunnleggende rettigheter, særlig når det gjelder helsetilbud og utdanning.

Sumita forteller at hun synes det er trist at skolene er stengt, og at hun ber for at situasjonen snart må bli bedre.
– Læreren min besøker oss jevnlig for å veilede meg i det daglige skolearbeidet, sier elleveåringen.

For Sumita og familien betyr det mye at hun får en utdannelse. Inntekten hun vil får som lærer kommer til å øke livskvaliteten til den fattige familien betraktelig.

 

Du kan utgjøre en forskjell for at flere som Sumita kan få en utdannelse og komme seg ut av fattigdom:

  • 60 kr gir lønn til en lærer i en dag
  • 290 kr gir lønn til en lærer i en uke

Gi med Vipps    Gi med kort

 

Tusen takk for støtten!