NLA Høgskolen blir ikke i Staffeldtsgate

Det er nå klart at NLA Høgskolen ikke vil gå videre med forslaget til ny campus i Staffeldtsgatekvartalet i Oslo.

31. oktober 2019
Tekst Sigrid Rege Gårdsvoll
Foto NLA Høgskolen

– Vi ønsket sterkt å få til en løsning som inkluderte Staffeldtsgatekvartalet, men tar til etterretning at NLA Høgskolen har valgt å se etter andre muligheter, sier fungerende generalsekretær i Normisjon Ole Martin Rudstaden. 

Det ble kjent i juni 2018 at NLA Høgskolen ønsket å gå videre med tilbud fra Normisjon for videre lokalisering i Oslo. Det er imidertid nå klart at NLA Høgskolen mener den foreslåtte løsningen ikke oppfyller deres krav til nye lokaler og i forrige uke vedtok styret i NLA Høgskolen at man avslutter arbeidet.

– Vi mener at løsningen vi la frem tilfredsstiller de skisserte behovene og vi har strukket oss langt for å møte de krav og behov som NLA har kommet med, sier Rudstaden. 
– Som en av eierne ønsker vi NLA Høgskolen alt godt og vi ønsker at de skal få det beste utgangspunktet for sine planlagte utvidelser, i hensiktsmessige og fremtidsrettede lokaler.

– NLA Høgskolen er glad for å ha eiere som ønsker NLA Høyskolen det aller beste og strekker seg langt for å tilby NLA gode lokaler. Dersom vi hadde fått det til, kunne lokalisering i Staffelsgate ha vært flott. Det er en samlet vurdering der mange faktorer spilte inn som gjorde at NLA Høgskolens styre vedtok å finne nye lokaler et annet sted, sier rektor Erik Waaler ved NLA.

Ole Martin Rudstaden sier at Normisjon skal bruke tiden fremover på å avklare hvordan lokalene NLA Høgskolen flytter fra skal brukes i fremtiden. 

Relatert innhold

Jentebarnet som ikke ble friskt

På Basha ansettes kvinner som har levd store deler av livet sitt på gaten, i fangenskap eller ekstrem fattigdom. Mange av dem kommer fra dysfunksjonelle hjem, og noen har aldri hatt et hjem.

Read article "Jentebarnet som ikke ble friskt"

Skriver ny historie

Midt i Phnom Penh, hovedstaden i Kambodsja, ligger Historymakers-internatet. Det ble startet i 2009 og drives av ekteparet Lysom og Sithoun. Etter erfaringer som unge studenter i byen fant de ut at de ønsket å hjelpe andre.

Read article "Skriver ny historie"

Et bedre liv

Da sønnen ble syk forsvant både mannen og støtten fra familien. På Okhaldhunga sykehus ble Romi og sønnen tatt imot med åpne armer.

Read article "Et bedre liv"