Smekkfullt på butikkåpning i Trondheim 

Det ble trangt i Galleri Normisjons nye butikk i Trondheim under åpningen sist lørdag. 

Det ble trangt i lokalene i Prinsens gate i Trondheim da Galleri Normisjon åpnet sin butikk sist lørdag.

Tekst: Arne Sæteren – Foto: Unni Solheim – Publisert 10.10.2023 

– Det var smekkfullt fra vi åpnet til vi stengte, og det var til tider vanskelig å bevege seg i butikken, forteller prosjektleder Kine Vik Ravndal. 

Butikken i Trondheim er den ellevte i rekken i Galleri Normisjon og to tredeler av de femten medarbeiderne er studenter. Ingvild Hiberg Ottesen, 21 år og student ved NTNU, er butikkleder og dermed den yngste av kjedens butikkledere. 

Opptatt av gjenbruk 

– Trondheim er en studentby, og blant annet har studenter ved Gå Ut Senteret engasjert seg i butikken. Dessuten er det denne generasjonen som er mest opptatt av gjenbruk og bærekraft, sier Kine Vik Ravndal. 

Galleri Normisjon i Trondheim ligger i det samme kvartalet som Norkirken Salem Trondheim, Gå Ut Senteret og 22B Kontaktsenter.  

Kine Vik Ravndal klipper snoren og erklærer butikken i Trondheim for åpnet og Ingvild Hiberg Ottesen ønsker velkommen. 

Arbeidstrening 

22B har blant annet språkkafé og flerkulturell arbeidstrening i sitt tilbud, og Kine Vik Ravndal, næringslivsansvarlig og samfunnskontakt ved 22B, forteller at de ønsker at gjenbruksbutikken skal bli en del av dette.  

– I oppbyggingen av butikken fikk vi blant annet god hjelp av ukrainske flyktninger, forteller hun. 

Butikken i Trondheim har foreløpig åpent tre dager i uka, og er avhengig av flere medarbeidere for å kunne holde åpent flere dager. 

– Noen har allerede meldt seg, blant annet noen pensjonister. Pensjonistene er vi avhengige av på formiddagen. Studentene er opptatt da, men kan trå til på ettermiddagen. Vi holder åpent til klokka 18.00 på hverdager og klokka 16.00 på lørdager, forteller Kine Vik Ravndal. 

Kø foran prøverommet 

Galleri Normisjon Trondheim selger bare klær og tilbehør som sko, og det er denne varegruppen det selges mest av i gjenbruksbransjen. På åpningsdagen solgte de for 11 000 kroner, og det var til tider kø foran prøverommet.

– Vi trenger et rom til, sier Kine Vik Ravndal. 

Ledelsen i Trondheim er opptatt av Galleri Normisjons visjon om at butikken også skal være et møtested.

– Vi ønsker å se menneskene som kommer til oss og invitere til samtaler. Gratis kaffe hører også med, forteller Kine Vik Ravndal.