Månedens bønnetema

I november inviterer vi deg til å være med å be Normisjons internasjonale arbeid.

Hver måned har vi et bønnetema knyttet til misjonsoppdraget til Normisjon. Visjonen vår er «Jesus Kristus til nye generasjoner og folkeslag».

Nå i november vil vi gjerne invitere deg eller ditt fellesskap til å være med å be for det internasjonale arbeidet til Normisjon, spesielt de mange lokalansatte og prosjektarbeidere fra andre land som jobber sammen med våre utsendinger og partnerorganisasjoner.  

Normisjon har arbeid i 12 land og blant 25 unådde folkegrupper. I september hadde vi fokus på å be for de norske utsendingene. Men organisasjonen jobber ofte sammen med eller gjennom lokale partnerorganisasjoner. Vi har tatt en prat med internasjonal leder Tore Bjørsvik om hvordan vi kan be for akkurat denne delen av arbeidet. 

– Hvordan kan vi be for enkeltmenneskene som jobber i samarbeidsorganisasjoner eller partnerprosjekter? 

– Jeg tror det er fint å nevne både mennesker og partnere med navn for Gud. Det gjør det hele mer nært og personlig. Men samtidig er ikke Gud avhengig av en navneliste fra oss. Det er ikke ofte vi går ut med navn på enkeltpersoner ut over gjennom artikler i Ferskvare og på nett. Men det er for eksempel mulig å ta kontakt med tidligere misjonærer eller andre som man vet er tettere på dersom man ønsker å konkretisere bønn og nevne mennesker med navn, sier Bjørsvik.

– Mange av partnerorganisasjonen våre får man oversikt ved å søke de ulike prosjektene på nettsidene våre normisjon.no også. 

Konkrete bønnemner

– Er det noen steder/deler av arbeidet som vi spesielt bør omslutte med forbønn nå? 

 – Det er krevende for våre partnere i India med tanke på å få godkjente kontoer for utenlandsoverføringer. Og vi mangler partnere i Senegal. Det er to konkrete bønneemner

– Noe annet du vil dele som inspirasjon til bønn? 

– Bibelen har sterke ord om at bønn virker. Det tror vi og vi kan kanskje ofte se oss blinde på manglende bønnesvar. Det vi ikke vet er hvordan ting ville sett ut, uten våre mange trofaste forbedere som stadig løfter ting frem for Gud. Noe av det mest trostyrkende vi som enkeltmennesker kan høre er at noen ber for oss. Slik kan vi oppmuntre og styrke hverandre, sier Bjørsvik.    


Hvordan kan du eller fellesskapet ditt delta i bønneaksjonen?

Vi inviterer deg til å be på den måten som er naturlig for deg. Kanskje du har en bønneliste og ber flere ganger daglig? Eller kanskje du helst ber i forbindelse med møter, smågrupper eller gudstjenester? Kanskje du skriver ned bønner? Eller har en gruppe du ber sammen med? Kanskje du helst sitter med foldede hender? Eller kneler i bønn? Kanskje vil du velge en utsending eller et land du vil be spesielt for? 

Uansett hvordan du er vant til å be, eller om du er uvant med å be, så inviteres du med til å være med i bønn!