Vær med og be

I mai ber vi for de unådde. Bli med på bønnelaget sammen med oss i Normisjon. 

Tekst: Normisjon – Foto: Illustrasjon – Publisert: 29.04.22

Hver måned har vi i Normisjon en bønneaksjon. Vi ønsker å invitere til bønn for ulike temaer. I mai vil vi gjerne ha flere med på bønnelaget for de unådde. Mange steder i verden er det så få kristne at færre enn to prosent av befolkningen tror på Jesus. Da regnes folkeslaget som «unådd». 

Normisjons visjon er å nå nye generasjoner og folkeslag med evangeliet. De unådde er en viktig gruppe for misjonsarbeidet vårt. 

– Tore Bjørsvik, internasjonal leder, hvor i verden jobber Normisjon med unådde folkeslag i dag? 

– Vi jobber blant unådde folkeslag både i Vest-Afrika, Sentral Asia og i sørlige deler av Asia. 

Historiske røtter

– Hvordan er dette en del av Normisjons historiske røtter mht misjon? 

– Det var dette misjonsarbeidet vårt begynte med. Santalene var et unådd folkeslag. Det har også vært begrunnelsen for stadige utvidelse til nye misjonsområder. Nye folkeslag er en del av vår visjon. Og så er ikke NYE et poeng i seg selv, men at folkeslagene er nye for evangeliet om Jesus Kristus

– Hvor mange av våre utsendinger jobber med unådde folkeslag? 

– De aller fleste gjør det direkte eller indirekte. Vi har også noen som jobber med de minst nådde, med folkeslag der prosentandelen kristne knapt er målbar. 

Bønnebehov

– Hvordan kan vi best be for utsendingene blant disse folkeslagene? 

– Utfordringen er at vi ikke kan nevne navn eller folk eller oppgave for de som jobber blant de minst nådde. Vi har tre slike utsendinger. Det fine er at Gud kjenner dem. Det er det viktigste. Så da ber vi med de ord vi har og med den kjennskap vi har til han som kjenner alt og vet alt. 

– Andre bønnebehov for arbeidet med unådde? 

– Be for evangelistene at de må få bruke sin nådegave. Be om at våre godhetsgjerninger kan være et vitne om Jesus. Be for de som risikerer både utstøtelse og trusler for sitt ja til å bli en kristen. Be om at vi som organisasjon må finne veier som når inn til nye folkeslag. 

Hvordan kan du være med å be? 

Vær med å be på den måten du selv vil. Kanskje er du av dem som ber morgenbønn? Eller du er med i en bønnegruppe? Eller ber sammen med familien eller kollegaer. Eller alene. Uansett så er du velkommen til å være med sammen med oss i Normisjon for de unådde.