Brev fra Guri Enger, mars 2020

Brevet er skrevet 31. mars 2020

Det ble ikke noe brev fra Mali denne gangen, men jeg har da litt å fortelle fra oppholdet mitt som ble forkorta en del. Jeg kom til Mali helt i slutten av februar og vi dro rett til Senegal til Misjonærkonferanse for oss i Mali og Senegal. Det noen år siden jeg har vært med da jeg ikke har vært i Mali når det har vært konferanse. Så det var kjekt å treffe mange nye mennesker og godt å være sammen. Det ble gode dager der vi la planer og var optimistiske for tida framover. Lite ante vi at i slutten av uka etter fikk vi beskjed om å dra til Norge. Jeg skulle hatt 5 uker der og det ble nesten 3 uker. 

oznorCOBR

Oversetterne kom ned da jeg kom hjem fra Senegal og vi fikk ei ordentlig uke sammen, den siste uke ble mye om og med, med en kansellering av flyet, før vi fikk fly på onsdag kveld til Paris og videre til Norge. En av oversetterne var ikke helt i slag heller, så den første uka ble også noe amputert, men nå er han i form igjen. Heldigvis kunne vi to andre jobbe sammen og vi fikk gjort noe. Vi tok noen rettelser sammen og noe jobba vi hver for oss, der vi retta opp etterhvert som vi støtte på ulike uttrykk og ord. En stor endring er ordet for kirke i det nye Testamentet. De hadde brukt Guds forsamling, men nå ble det endra til «egilisi», som er mer i tråd med det greske ordet. Vi testa det ut for å se hva de forstod med ordet, og det var tydelig at dette betydde de kristne menneskene, ikke bare kirkebygningen, derfor ble det godkjent og retta i hele NT. Nå har kirka kommet mye lenger, og da er det naturlig at vi kan bruke et slikt ord.

Nå sitter oversetterne med konsulenten vår og jeg er stengt ute fra programmet vårt. Konsulenten er heldigvis malisk og derfor kan de ha denne gjennomgangen. Vi prøvde å jobbe via live-versjonen i programmet og skype, men det ble for dårlig internett i Mali. Jeg kan ikke gjøre noe nå, ellers blir det konflikter i teksten. De jobber nå med å rette opp ting over hele dokumentet, derfor må det bli slik. Så hver ettermiddag kobler jeg meg opp og henter ut og kan se noen av rettelsene, og noen ganger gir de beskjed med en skype-melding hva de gjør. Godt vi kan gå videre og komme enda nærmere slutten på hele Bibelen på kasonké. 

Etter planen skal vi ha en gjennomgang i september, vi får se hvordan det går. Foreløpig er jeg i karantene, men det er slutt på fredag 03.04, det skal bli godt å ut og handle selv den dagen. Jeg er glad for at jeg har mulighet til å være ute og det har vært mange soldager siden jeg kom hjem.

Ønsker dere alle godt for denne spesielle tida vi alle er inne i. Rart å oppleve en annerledes Norge.

Hilsen Guri