En stor velsignelse

Når ungdommene på internatet i Pnomh Penh ikke er på universitetet, er det alltid noen å være sammen med.

17. juli 2020
Tekst & foto Simon Elias Bogen 

Makara Ith er sykepleierstudent og bor på Historymakers-internatet i Phnom Penh

Makara Ith (21) fra Battambong-provinsen kom til Phnom Penh for å jobbe og fortsette på studiene. Hun går tredje året på sykepleierstudier og har halvannet år igjen. 

– Jeg har bodd på Historymakers-internatet i tre år, og det som er så godt med å bo her er alle vennskapene jeg har fått. Det er fint å kjenne så mange mennesker fra ulike provinser i landet. I tillegg får jeg lov til å lage mat. Da jeg bodde hjemme lot ikke moren min meg få lage mat, fordi jeg heller måtte fokusere på studier.  

Sovan Thorn (20) studerer fjerde året på økonomistudiet i Phnom Penh. I like mange år har hun bodd hos Historymakers. 

– Jeg er så velsignet som får lov til å bo her. Det er billigere å bo på internatet enn de fleste andre steder i byen. Menneskene her er så vennlige. I tillegg er jeg del av lovsangsteamet her, og det som hjelper meg å utvikle troen min på Jesus. 

Chuon Sreyleak har bodd på internatet i to år

Chuon Sreyleak (22) har studert finans og bankvirksomhet i tre år. De to årene hun har bodd på internatet har betydd veldig mye for henne, 

– De to siste årene har jeg bodd på internatet. Året før dette gjorde jeg mange dårlige valg. Jeg ble kjent med feil personer og brukte mye penger. Da jeg kom hit ble jeg tatt godt imot. Jeg er så glad for at jeg bor her nå, fordi det er så mange herlige folk som jeg kan dele hverdagen og troen min med!

Vi ber for: Studenter og stab på internatet i Pnomh Penh

Du kan gi en gave til prosjektet her


Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 2/2020. Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.

Teksten er skrevet av studenter på linjen Global Disippel – Story&Media ved Gå Ut Senteret.