Ett hakk videre

Vi er på FATMES, det teologiske fakultet i Bamako, Mali. I to uker har de tre oversetterne gjennomgått tekster ord for ord.

Skrevet av: Hilde Halvorsen, 30. april 2018

Oversetterteamet for malinké-NT
Foto: Hilde Halvorsen

Det er doktor Yussuf Dembele som er konsulent for malinké-NT. Sammen med oversetterne Gabriel Diarra, Louis Tounkara og Adama Dembele saumfarer han evangeliene for ord som skal endres på.

Akkurat i dag mens bildet ble tatt, var diskusjonen i gang over ordet «haŋa». Adama mener bestemt at det må stå «hanga», som betyr styrke/autoritet.  De smaker på ordet, sier det mange ganger, legger vekt på ulike stavelser. 

Adama som er ung og frimodig, er tydelig. Ikke så rart siden han selv snakker malinké.  Louis er også malinké. De to andre er teologer og har annet morsmål. Det bli «hanga».  Man legger det inn i det spesiallagede programmet for oversettelse, trykker på en tast, og dermed er det gjort. Det andre som drøftes, er nasal-lyd eller ikke på «kewanlen» (gjerninger).

De tar en  pause og kikker på meg. Kan Normisjon hjelpe til med å få malinké-språket med på en harmoniseringsgjennomgang slik at myndighetene får fastslå alfabetet? Det er spennende tider for malinkéspråket.

Vi ber for:Oversetterteamet

Prosjekt:Bibel og språk i Mali

Prosjektnummer:401 008Teksten sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 1/2018

Relatert innhold

Jentebarnet som ikke ble friskt

På Basha ansettes kvinner som har levd store deler av livet sitt på gaten, i fangenskap eller ekstrem fattigdom. Mange av dem kommer fra dysfunksjonelle hjem, og noen har aldri hatt et hjem.

Read article "Jentebarnet som ikke ble friskt"

Skriver ny historie

Midt i Phnom Penh, hovedstaden i Kambodsja, ligger Historymakers-internatet. Det ble startet i 2009 og drives av ekteparet Lysom og Sithoun. Etter erfaringer som unge studenter i byen fant de ut at de ønsket å hjelpe andre.

Read article "Skriver ny historie"

Et bedre liv

Da sønnen ble syk forsvant både mannen og støtten fra familien. På Okhaldhunga sykehus ble Romi og sønnen tatt imot med åpne armer.

Read article "Et bedre liv"