Helt nytt perspektiv

Sarang synes kristen tro virket uinteressant, men da han flyttet til Dhaka ble han med i Dhaka Youth Fellowship. Her fikk han et nytt perspektiv. 

10. desember 2019
Tekst og foto David Einan

Sarang er nå et aktivt medlem i Dhaka Youth Fellowship

18 år gamle Sarang Chisim studerer vitenskap ved Martin Luther College i Dhaka. Han kommer fra landsbyen Haluaghat i Mymensingh, et område med mange kristne. Han har tre yngre brødre og kristne foreldre.

Helt fra Sarang var liten tok foreldrene han med på møter. Her fikk han troen på Gud, men han likte ikke den tradisjonelle måten å praktisere troen på. Det var vanskelig for ham å gripe evangeliet. Etterhvert prioriterte han ikke menigheten.

I fjor flyttet han til Dhaka, og opplevde at Dhaka Youth Fellowship gav han det han lengtet etter. Han fikk høre evangeliet på en ny og spennende måte. Troen begynte å vokse. 

– Det de gjør her er virkelig effektivt arbeid, poengterer Sarang.

Planen hans fremover er å få fullført og godkjent studiet ved skolen, og etterhvert søke seg inn i luftforsvaret. Drømmen er å starte opp et nytt tilbud for de unge på hjemstedet. Han ønsker at de unge der skal få et nytt syn på troen slik han selv fikk gjennom Dhaka Youth Fellowship. 

Vi ber for: Ledere og ungdommer på DYF


Du kan gi en gave til dette arbeidet her

Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 3/2019. Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.

Teksten er skrevet av studenter på linjen Global Disippel – Story&Media ved Gå Ut Senteret.

Relatert innhold

Drømmer om at flere skal bli kristne

Marius Zerle Thesen, Hege Helgen og Elida Drangsland drømmer om å se flere ta imot Jesus i Norge og Europa. Slik deler de troa si med andre. 

Read article "– Gjør evangeliet enkelt!"

Unge mangler verktøy for å dele tro

– Er tiden inne for å justere verktøyene vi gir unge i tråd med et endret samfunnsbilde? Spør Thomas Wilhelmsen, rektor på Acta bibelskole.   

Read article "Unge mangler verktøy for å dele tro"

Ingen trodde at Joy kom til å klare å gå på skole

Ordene til Joy Tujo flyter ikke på samme måte som klassekameratene. Å finne de riktige ordene tar lengre tid. Slik har det vært så lenge han kan huske.

Read article "Nå har Joy (15) fullført 5.klasse"