Helt nytt perspektiv

Sarang synes kristen tro virket uinteressant, men da han flyttet til Dhaka ble han med i Dhaka Youth Fellowship. Her fikk han et nytt perspektiv. 

10. desember 2019
Tekst og foto David Einan

Sarang er nå et aktivt medlem i Dhaka Youth Fellowship

18 år gamle Sarang Chisim studerer vitenskap ved Martin Luther College i Dhaka. Han kommer fra landsbyen Haluaghat i Mymensingh, et område med mange kristne. Han har tre yngre brødre og kristne foreldre.

Helt fra Sarang var liten tok foreldrene han med på møter. Her fikk han troen på Gud, men han likte ikke den tradisjonelle måten å praktisere troen på. Det var vanskelig for ham å gripe evangeliet. Etterhvert prioriterte han ikke menigheten.

I fjor flyttet han til Dhaka, og opplevde at Dhaka Youth Fellowship gav han det han lengtet etter. Han fikk høre evangeliet på en ny og spennende måte. Troen begynte å vokse. 

– Det de gjør her er virkelig effektivt arbeid, poengterer Sarang.

Planen hans fremover er å få fullført og godkjent studiet ved skolen, og etterhvert søke seg inn i luftforsvaret. Drømmen er å starte opp et nytt tilbud for de unge på hjemstedet. Han ønsker at de unge der skal få et nytt syn på troen slik han selv fikk gjennom Dhaka Youth Fellowship. 

Vi ber for: Ledere og ungdommer på DYF


Du kan gi en gave til dette arbeidet her

Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 3/2019. Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.

Teksten er skrevet av studenter på linjen Global Disippel – Story&Media ved Gå Ut Senteret.

Relatert innhold

Lytter til Bibelen via en app

Normisjon arbeider blant flere folkegrupper der mennesker utsettes for fiendtlige holdninger og forfølgelse for sin tro. Les om folkegruppen som lytter til Bibelen gjennom en app.

Read article "Bibelen til kristne i det skjulte"

Nå kan du søke om GUS-stipend

Er du etablert i arbeidslivet, men kunne tenke deg å ta fri for å studere Bibelen? Gå Ut Senteret har nå etablert GUS-stipendet. Søknadsfrist 20.april.

Read article "Etablerer GUS-stipend"

Fra landsby til landsby på sykkel

– Relasjonsbygging har vært en viktig del av arbeidet i Mali. Det handler mye om at vi jobber på grasrota, lærer oss språket og kulturen i landet, skriver Karen Ekern.

Read article "Fra landsby til landsby på sykkel"