Nytt prosjekt i Nepal!

Denne unge jenta har hatt hjerne-tuberkulose og fått en hjerneskade som følge av det. Nylig fikk hun en ny stol som hjelper henne å sitte oppreist. Å sitte, åpner for felleskap i familien rundt måltidene.
-Publisert: 15.09.2020-

17 lokale medarbeidere går nå fra hus til hus i Okhaldhunga i Nepal for å kartlegge husholdninger med funksjonshemmede i familien.

I Nepal er det fortsatt mye skam knyttet til det å ha funksjonsnedsettelser.

I år startet derfor et nytt prosjekt, som drives ut i fra Okhaldhunga sykehus. Prosjektet skal jobbe for at denne gruppen mennesker får bedre helse, at de blir økonomisk og politisk myndiggjort, og får tilgang til utdanning.

I tillegg til kursing og arbeid for å gjøre offentlig ansatte og funksjonshemmede selv klar over sine rettigheter, vil prosjektet arbeide med holdningsendring. Akkurat nå er en sentral stab i gang med å gå fra hus til hus for å kartlegge husholdninger som har funksjonshemmede i familien. De besøker flere distrikt i Okhaldhunga.

Full deltakelse i samfunnet

Det nye prosjektet handler om inkludering av mennesker med funksjonsnedsettelser, både med tanke på samfunnets evne og vilje til å inkludere, og om individets mulighet til å delta i samfunnet.

12 av de 17 lokale medarbeiderne har selv en egen funksjonshemming. De funksjonshemmede som er ansatt, måtte først bli venn med sin egen funksjonshemming før de kan bryte stigma i landsbyene, så en stor prosess tok fatt i startfasen av prosjektet.

Normisjon er en viktig støttespiller til Okhaldhunga sykehus, som drives av United Mission to Nepal. Sykehuset som ligger 8 mil fra Mount Everest og er det eneste i et område med over 250.000 mennesker.

Vil du støtte arbeidet for å fremme funksjonshemmedes rettigheter i Nepal?

  • Gi en gave med Vipps: 60471
  • Kontonummer: 1503.02.13537 – merk: Okhaldhunga
  • Fastgiver: Normisjon.no/prosjekt/okhaldhunga-sykehus

Relatert innhold

Fra litt over 37 til 700 - tweensfestivalen som vokser

Et rykte har spredd seg om den spirende festivalen i Norges 11. største kommune.

Read article "Festivalen som vokser"

Ett misjonærbarns historie

Ben Iveland lovet sin far å ikke fortelle offentlig om de vonde opplevelsene fra barndommen før faren var gått bort. Nå deler han sin historie med Agenda 3:16.

Read article "Frykt ikke, bare tro"

Pensjonisten som vil hjelpe unge mennesker

Finn Kolnes hørte en ung gutt fortelle hvordan han hadde kommet til tro, og gjorde en avtale med Gud.

Read article "For alltid en ressurs i Guds rike"