På vei inn i varmetiden

Heldigvis finnes det unger i verden. Noe av det gøyeste som finnes er å sette seg ned og ha en ordentlig samtale med små filosofer. 

For ørtende gang takker jeg Gud for denne fantastiske oppfinnelsen: Dieselaggregatet. Mali er nemlig snart på sitt varmeste. 

Blogg fra våre utsendinger: Therese Glendrange i Mali

Dieselaggregatet durer i bakgården.. Og for ørtende gang takker jeg Gud for denne fantastiske oppfinnelsen, og for muligheten til å kjøpe den.

Strømmen går ganske ofte i Bamako, men når vi kommer ut i mars, og varmen ligger jevnt opp mot 40-tallet, er det ekstra ille. Det er sjelden vi har et helt døgn uten lange perioder med strømstans. Vannet kommer ikke så regelmessig det heller. Vi har heldigvis tanker med 3000 liter i reserve på taket. Når vi merker at det er tomt, har det allerede vært tomt i kranene lenge. Og nå er den franske nyhetsstrømmen også skrudd av, men det har litt andre årsaker. 

Olje og sukkerpriser
På grunn av at valget som opprinnelig skulle vært nå i februar, ble foreslått til å holdes om fem år, har nabolandene til Mali innført handels- og reiseblokade mot landet.

Handelsblokaden har ført til økte priser. Jeg, personlig, merker ikke så mye til det. Men vi har større utgifter til kurs og seminarer, siden matvarer er blitt dyrere. Om litt over en uke begynner fastemåneden, ramadan. Da faster alle muslimer fra soloppgang til solnedgang, mens de spiser mye god mat på kveldstid. Vanligvis går prisene på mat, spesielt olje og sukker, opp denne måneden. Mange ser mørkt på en måned med alt for høye priser på basisvarer. 

Hvor lenge kan vi være i Mali?
Jeg forhører meg med andre organisasjoner så snart jeg får muligheten. Det er utrolig vanskelig å spå framtiden. Men som en av de maliske kollegene mine sa under et bønnemøte: 

«Det som er trist nå, er at det ikke er mulig å få et glimt av lys eller håp. Det er vanskelig å se hvordan framtiden blir uten at det først blir enda verre.»

Mali har virkelig behov for å bli holdt oppe i bønn. 

Menigheten holder fortiden på å bygge mur rundt tomta.

«Hæ, er du hvit?»
Heldigvis finnes det unger i verden. Noe av det gøyeste som finnes er å sette seg ned og ha en ordentlig samtale med små filosofer. 

Denne herlige gjengen (avbildet øverst i saken red.anm) ble jeg sittende med en søndag etter kirken. Jentene ville flette håret mitt. Men mitt glatte hår og afrikansk krus oppfører seg ganske forskjellig. Storesøster sukket oppgitt. «Ah, alt håret ditt er jo sånn hvitinghår!!» Lillebror tar meg i handen og ser granskende opp på meg: «Er du hvit?!» Fantastisk deilig med fargeblinde unger!