Positivt resultat

– Nå har vi nådd en viktig milepæl for å få et positivt årsresultat i 2019, sier landsstyreleder Hallgeir Solberg

Tekst Sigrid Rege Gårdsvoll
Foto Ill./AdobeStock

– Vi tilpasser hvor mye vi bruker på misjon til realistisk budsjetterte gaveinntekter, sier landsstyreleder Hallgeir Solberg. – I tillegg skal driften ved hovedkontoret effektiviseres, og det nedbemannes fem stillinger. 

– Nå har vi nådd en viktig milepæl for å få et positivt årsresultat i 2019. 

– I tidligere år har vi, enkelt sagt, brukt mer penger enn vi har fått inn. Det gjør vi ikke i budsjettet for 2019, sier generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland.

På internasjonal misjon gikk åtte millioner kroner i 2018 til arbeid som også er blitt fullført dette året. Dette gjelder i hovedsak utbyggingen av Okhaldhunga sykehus, som nå er ferdigstilt, samt midler innsamlet til gjenoppbygging etter jordskjelvet i Nepal i 2015 og etter flom i Sør-Asia i 2017. Disse midlene videreføres altså ikke i 2019, siden disse arbeidene er fullført. 

Den reelle reduksjonen i overføringer til internasjonal misjon i 2019 er dermed på 3,7 millioner kroner sett opp mot 2018. 

– Vi er stolte av at vi nå leverer et budsjett som har et positivt resultat før skatt. Nå er jobben å få arbeidet gjort i tråd med dette budsjettet, sier Kvelland. 

– Vi har tilpasset omfanget av misjonsaktivitet til gaveinntekter og vi jobber også med å finne løsninger som gjør at arbeidet er mindre utsatt for svingninger i gaveinntekter, avslutter Anne Birgitta Langmoen Kvelland.

Relatert innhold

Livstegn i august 2019

“Oho, Liv søster!! Du er tilbake!! Så tjukk du har blitt!!” Det er varme velkomster å få etter sommeren i Norge.

Read article "Livstegn i august 2019"

Sommerens råeste uke

Det er overskriften på brosjyren for 10:13-festivalen på Horve, og det kan de over 350 deltakerne og 150 lederne skrive under på.

Read article "Sommerens råeste uke"

Okhaldhunga Times, august 2019

Her følger en hilsen fra Amanda og Lars Even Øvregaard i Okhaldhunga. Den er på svensk, men vi regner med at OT’s lesere forstår broderfolkets språk. Sommertid i Norge betyr regntid i Nepal, så velkommen med til en årstid full av utfordringer!

Read article "Okhaldhunga Times, august 2019"