Solgte syltetøy for 12 000 kr

Liv Linjord Simonsen er svært imponert over at så mange ønsket å støtte arbeidet i Senegal ved å kjøpe syltetøy. Hun og ektemannen er foreløpig Normisjons eneste utsendinger i landet.

Da Liv Linjord Simonsen og søsteren fant bær i fryseren til sin far, bestemte de seg for å lage syltetøy av funnet. I sommer samlet de inn over 12 000 kroner til inntekt for Normisjons arbeid i Senegal.

Tekst: Normisjon – Foto: Privat – Publisert: 24.10.2023 / Ferskvare 3 2023

– Jeg og min lillesøster tømte fryseren til min far. Den var full av bær fra hagen. Ideen om å selge syltetøy på Sommer i Sør kom fra henne. Det ble 74 glass i ulik størrelse og tre forskjellige slag; rips, eple og kirsebær, forteller Liv Linjord Simonsen.

Sommer i Sør er et av Normisjons største sommerarrangementer, på Bibelskolen i Grimstad.

Linjord Simonsen satte opp bod og en minstepris på 50 kroner per syltetøyglass.

– Folk kjøpte med glede og betalte det de følte for. Salget gikk over all forventning, sier hun.

Linjord Simonsen og ektemannen Håkon Simonsen bor for tiden i Senegal hvor Linjord Simonsen er utsending og Simonsen er frivillig for Normisjon

Søker flere utsendinger

Ekteparet er nå de eneste utsendingene i Senegal, men de håper flere vil søke seg til å bli en del av teamet i Vest-Afrika:

– Da vi sa ja til å være utsendinger i Senegal, så vi for oss en treårsperiode. Vi har nå bodd der i 1,5 år, og etter planen avslutter jeg min tjeneste ved utgangen av 2024. Håkon er i Senegal som frivillig.

– Derfor er vi bekymret for Normisjons fremtidige arbeid i landet hvis ikke nye kommer til og kan fortsette arbeidet, sier Linjord Simonsen.

– Hva vil skje dersom vi reiser hjem og ingen står klar til å ta stafettpinnnen videre? spør hun.

Det haster å ansette nye utsendinger, mener Linjord Simonsen.

– Det hadde vært nyttig med en periode overlapp slik at vi kan videreformidle tanker, visjoner og erfaringer med nye utsendinger.

Ting skjer

Linjord Simonsen forteller at arbeidet i Senegal er inne i en spennende fase. I mars fikk de være med og døpe den første malinkeen. Hun heter Diounkounda.

– Nær grensa til Mali finnes det 40 landsbyer med folk fra folkegruppen malinké. Dette er landsbyer hvor få eller ingen har hørt om Jesus, forteller Linjord Simonsen og fortsetter:

– Diounkounda, som er den eneste kristne i sin landsby, ønsker vi gjerne å ha gudstjeneste med hver søndag. Og vi ber om at flere i hennes landsby vil åpne seg for evangeliet. Nå har vi faste samlinger også i to andre landsbyer, i tillegg til bydelen vi selv bor i.

Neste landsby

Teamet er i ferd med å etablere et samarbeid med kirken i Mali. Et samarbeid med evangelister fra Mali vil være til stor hjelp siden de kan språket malinkéne snakker og i tillegg har sterke personlige vitnes- byrd.

– Vær gjerne med og be om Guds ledelse, mot og visdom til å vite hvilke av disse 40 landsbyene vi skal gå videre til, oppmuntrer Linjord Simonsen.

I tillegg til det menighetsbyggende arbeidet, støtter også Normisjon et barnehjem og er i prosess med å etablere et foreldreveiledningskurs, kalt Trygg Barndom.