Sparegruppen reddet meg

I Kambodsja arbeider fattige seg selv ut av fattigdom etter å ha deltatt i et prosjekt finansiert av Normisjons givere.

Ny SamOl (39) er stolt når hun ser på hva hun har fått bygge gjennom selvhjelpsgruppen hun er en del av.

Ny SamOl (39) er stolt når hun ser på hva hun har bygd opp. Et mønsterbruk.  Hønene kakler og verper. Hun legger planer for fremtiden.   

Sist risplantene døde av sykdommer, fryktet hun og mannen Hong Saran for at barna ikke kunne gå på skole lenger. Pengene måtte heller gå til mat. 

Selvhjelpsprosjektet ble redningen

Vendepunktet for familien på fem, ble da kvinnen i huset ble med i et selvhjelpsprosjekt du har vært med å gjøre mulig.

Gjennom prosjektet lærte trebarnsmoren å tenke på en ny måte. Hun fikk verktøyene hun trengte – kunnskap og samarbeid. Før slet Ny SamOl med skrumpende avlinger på en utarmet rislapp. Nå mestrer hun familiebudsjettering, mer effektive jordbruksteknikker og jordbruksøkonomi. 

I ett år sparte hun, før hun fikk låne penger av prosjektets sparegruppe. Hun investerte klokt og har fått resultater. Lånet betaler hun tilbake til sparegruppen sin, så flere får lån og kan investere. 

Ny SamOl har 40 ender, 7 griser og 70 høner. Det gir familien på fem næringsrik mat og penger til å sende barna på skole.

Ny SamOl ledet familien ut av fattigdom

De tre barna Ratanak, Sarat og Mony Rath fikk se moren lede familien ut av fattigdom. Det gir dem håp for fremtiden. Det er mulig.

Sparegruppen har endret livet til hele familien min!

Ny SamOl (39)

Inntektene fra egg gjør at barna kan gå på skolen. Nå ønsker Ny SamOl å utvide gården til 500 høner. Lykkes hun, kan hun bidra mer til sparegruppen. Og ikke minst – drømmen om universitet for barna kan gå i oppfyllelse. 

Men pandemien skaper vansker i et land som kjemper med å komme ut av fattigdom. Matprisene er ustabile, og folk er redde. Mange unge har mistet håpet.

Det å være selvforsynt og ha stødig inntekt har vært redningen for familien til Ny SamOl. 

Dette året starter et nytt utviklingsprosjekt

Du kan være med og støtte nye foregangskvinner- og menn.   

Arbeidstittelen er «Out of poverty». Det skal startes nye selvhjelpgrupper. Mennesker utvikler der et nytt tankesett, sammen. De er skapt med kreativitet og helt spesiell verdi. Nøysomhet, målrettet arbeid og Guds kjærlighet gir fremtid og håp.

Støtten fra deg gjør at flere kan greie det Ny SamOl gjorde. Du er med på å  skape forandringsagenter blant fattige.