Kambodsja
Templet i Angor er så storslått at det pryder flagget til innbydende Kambodsja. Men bak genuine smil kjemper et hardt prøvd folk for å reise seg etter Røde Khmers terrorregime på 1970-tallet.
Her ble to millioner drept, blant dem flest intellektuelle, og landet satt langt tilbake på mange plan. I dag er 7 av 10 innbyggere under 20 år. Samtidig forteller de lokale menighetene i landet om et folk som ønsker å vite mer om hvem Jesus er og hva det vil si å følge han. Denne åpenheten gjør arbeidet i Kambodsja svært spennende!
For mange er manglende skolegang er et stort problem. 1 av 4 over 15 år kan ikke lese, dette får store samfunnskonsekvenser. Som kristne ønsker vi å formidle Jesu kjærlighet gjennom både ord og gjerning og støtter derfor blant annet prosjekter innenfor lokalt jordbruk og språk. Vi har også tiltak rettet mot ofre for menneskehandel.
Våre prosjekter i Kambodsja
Evangelisering og menighetsbygging i Kambodsja
I de siste årene har minst 10 000 blitt kristne gjennom menighetenes målrettede arbeid med å bringe Jesus ut til områder uten kristent nærvær.
Historymakers i Kambodsja
Prosjektet Historymakers ønsker å hjelpe unge mennesker til å utvikle sitt potensial. Hovedaktiviteten er å gi unge fra fattige landsbyer et trygt bosted på internat for å kunne studere.
Samfunnsutvikling i Kambodsja
Kambodsja ligger langt bak i rekken på FNs levekårsindeks (nr 143/188). En kambodsjaner lever i gjennomsnitt 13 år kortere enn en nordmann og går 6,6 år mindre på skole.
Nyheter fra Kambodsja
Bringer håp
I slutten av februar ble den tiende evangeliseringsaksjonen arrangert i Kambodsja. Det er et stort og krevende arbeid, men resultatet blir alltid bra.
En stor velsignelse
Når ungdommene på internatet i Pnomh Penh ikke er på universitetet, er det alltid noen å være sammen med.
Korona gir konsekvenser for internasjonalt arbeid
– Mye av Normisjons arbeid internasjonalt påvirkes av smittesituasjonen, forteller internasjonal leder Marianne Næss Norheim.