Spot on i Drammen

I helgen arrangerte region VeBu misjonsdager i Drammen. – Sammen er vi Normisjon, og vi får til mye mer når vi gjør noe sammen. Spot on misjon viste det til fulle, sier arrangør Svein Tony Gardsø om det suksessfulle arrangementet.

Misjon, Bibel, fellesskap og historie var fokuset på konferansen lørdag 18. september.
Tekst og foto: Normisjon.
Publisert: 23.09.2021

På programmet for helgen var både samarbeid med Galleri Normisjon Drammen, Noahs Ark Miljøbarnehage, visning av film på Drammen kino, taler i ulike menigheter i Viken og Vestfold/ Telemark og ikke minst misjonskonferanse på Danvik folkehøgskole for både misjonsfolk og folkehøgskoleelever.

Svein Tony Gardsø er leder for Normisjon region VeBu, som var arrangør for konferansen.

– Hvordan har det vært å dra i gang et stort konferanseløft nå i koronatiden, Svein Tony Gårdsø?

– Det var utfordrende, men samtidig veldig gøy å få være blant de første som drar i gang virksomheten igjen etter 1,5 år med nedstengning eller strenge smittevernsregler. 

Et 70 talls misjonsvenner deltok på konferansen. I tillegg fulgte rundt 150 elever fra Danvik seminarprogrammet for denne målgruppen.

Introduserer misjonsarbeid til ungdom
– Er det noe spesielt du vil løfte fram i forbindelse med Spot on?

– Foruten gode foredrag og seminarer er det samarbeidet mellom ulike enheter i Normisjon som sitter igjen som en ekstra bonus, forteller Gårdsø.

– Vi fikk til et godt samarbeid både med Norkirkene, skolene, barnehage, gjenbruksbutikk, Gå Ut Senteret og med hovedkontoret. Et verdifullt og viktig samarbeid som vi vil jobbe videre med. Sammen er vi Normisjon, og vi får til mye mer når vi gjør noe sammen. Spot on misjon viste det til fulle.

Rektor Hege Norøm på Danvik folkehøgskole slutter seg til Gårdsø her. 

– Dette synes vi er kjempebra, vi har hatt et veldig godt samarbeid med regionskontoret og flere seminarer er tilpasset vår målgruppe, elevene. Dette er en fin måte å introdusere misjonsarbeid til ungdom på. 

Solidaritetsprosjekt
Elevene fra Danvik hadde denne helgen oppstart for sin innsamling til et av Normisjons prosjekter i India. Danvik er en mediefolkehøgskole og samler inn til Normisjon gjennom å bruke både skolens ressurser og faglige prosjekter som en 24 timers livesending.

– Det å ha et slikt solidaritetsprosjekt hjelper elevene å løfte blikket fra eget liv og det er en fin måte å markere at Normisjon er en av våre skoleeiere, sier Norøm.