India

Et kontinent i seg selv

Med godt over en milliard mennesker er India et kontinent i seg selv. Republikken har mye av det meste; krydder, lukter, fremkomstmidler, kulturer, religioner og spektakulær natur. Mangfoldigheten inkluderer likevel også mye urettferdighet og dårlig økonomi. 

India er det land i verden med flest unådde folkeslag. Normisjon har tradisjonelt samarbeidet med en selvstendig nasjonal kirke, med over 500 menigheter, hvor de aller fleste medlemmene stammer fra urfolk som santalene. Mange etniske minoriteter, som santalene, blir regnet som kasteløse og opplever å holdes utenfor i samfunnet.  

I dag er utfordringen å nå ut til nye folkeslag, noe vi ønsker å gjøre i samarbeid med våre partnere i India. Vi ønsker fortsatt ha fokus på de som holdes utenfor og å utruste en ny generasjon til å bli Jesusetterfølgere.

Normisjon i India – 324000

Gi en gave

Våre prosjekter i India

Håp gjennom utdanning

Selv om mange indiske barn får en god utdannelse er realiteten at mange slutter på skolen etter femte klasse og enda færre begynner på videregående skole.

Read article "Håp gjennom utdanning i India"

Steinknuserne

Steinindustrien i India har skutt fart og det samme har utnyttelsen av sårbar arbeidskraft. Vårt mål er å hjelpe begge mennesker i denne regionen så godt vi kan.

Read article "Steinknuserne i India"

Fred og forsoning

I Assam i India har det lenge foregått en konflikt mellom boroer og santaler. Vi har fokus på forebyggende og fredsbevarende arbeid gjennom sivilt samfunn, jordbruk, yrkesopplæring og skolegang til barn og unge.

Read article "Fred og forsoning i India"

Ledere for fremtiden

Neste generasjons ledere spiller en avgjørende rolle for hvordan kristne i India vil møte en stadig voksende hindunasjonalisme, og samtidig forme sin egen kirkes identitet.

Read article "Ledere for fremtiden i India"

Nyheter fra India

En million til steinknuserne

Fjorårets russekull på Framnes samlet inn over en million kroner til støtte for fattige arbeidere i India.

Read article "En million til steinknuserne"

Investér i fremtiden

I neste uke kan du få med deg en spennende investeringsmulighet i et IKEA-prosjekt med sosial profil.

Read article "Investér i fremtiden"

Aksjon mot fattigdom

Onsdag 5. desember sparker Normisjon i gang sin aller første TV-aksjon – direkte på internett! Normisjons aller første TV-aksjon blir å se på tv.normisjon.no og på Normisjons Facebook-side fra klokka 19.30 onsdag 5. desember.

Read article "Aksjon mot fattigdom"