India

Et kontinent i seg selv

Med godt over en milliard mennesker er India et kontinent i seg selv. Republikken har mye av det meste; krydder, lukter, fremkomstmidler, kulturer, religioner og spektakulær natur. Mangfoldigheten inkluderer likevel også mye urettferdighet og dårlig økonomi. 

India er det land i verden med flest unådde folkeslag. Normisjon har tradisjonelt samarbeidet med en selvstendig nasjonal kirke, med over 500 menigheter, hvor de aller fleste medlemmene stammer fra urfolk som santalene. Mange etniske minoriteter, som santalene, blir regnet som kasteløse og opplever å holdes utenfor i samfunnet.  

Normisjon i India – 324000

Gi en gave

Våre prosjekter i India

Håp gjennom utdanning

Selv om mange indiske barn får en god utdannelse er realiteten at mange slutter på skolen etter femte klasse og enda færre begynner på videregående skole.

Read article "Håp gjennom utdanning i India"

Steinknuserne

Steinindustrien i India har skutt fart og det samme har utnyttelsen av sårbar arbeidskraft. Vårt mål er å hjelpe begge mennesker i denne regionen så godt vi kan.

Read article "Steinknuserne i India"

Fred og forsoning

I Assam i India har det lenge foregått en konflikt mellom boroer og santaler. Vi har fokus på forebyggende og fredsbevarende arbeid gjennom sivilt samfunn, jordbruk, yrkesopplæring og skolegang til barn og unge.

Read article "Fred og forsoning i India"

Nyheter fra India

Flere tusen unge får verdige jobber

Langt ute på landsbygda i India ligger skolen som gir utdanning til de aller fattigste i samfunnet.

Read article "Unge i India får en ny sjanse"

Sendte direkte i 24 timer

I helgen var ca 220 elever og 30 ansatte på Danvik folkehøyskole i sving for å samle inn penger til Normisjonssprosjekt i India

Read article "Gikk live i 24-timer for India"

En million til steinknuserne

Fjorårets russekull på Framnes samlet inn over en million kroner til støtte for fattige arbeidere i India.

Read article "En million til steinknuserne"