Vestbøstad ny rektor på GUS

Olav Vestbøstad (53) er ansatt som ny rektor ved Gå Ut Senteret (GUS) i Trondheim. – Jeg er glad i bibel, ungdom og misjon. Derfor er denne stillingen midt i blinken for meg, sier han. 

Tekst: Arne Sæteren – foto: Bård Bøe/NLM – publisert 09.02.23

Vestbøstad er nå ansatt ved hovedkontoret til Misjonssambandet i Oslo som regionleder for Indonesia, Japan og Stor-Kina, men er bosatt i Trondheim. Han har hele sitt yrkesaktive liv vært tilknyttet Misjonssambandet og har tidligere vært utsending til Indonesia, kretssekretær og regionleder i Trøndelag / Midt-Norge. Han har sin utdannelse fra Misjonsskolen Fjellhaug og Menighetsfakultet.

– Et lokomotiv 

– Vi er svært fornøyde med at vi har fått Olav Vestbøstad som rektor til GUS. Han er en utrolig kapasitet når det gjelder misjon, ikke minst er hans erfaring som utsending svært interessant for oss. Olav Vestbøstads mangeårige bakgrunn, særlig fra Asia, er både spennende og nyttig når nye generasjoner skal sendes ut. Han blir et nytt lokomotiv for skolen, sier Lars Gjøra Aursand, styreleder ved GUS. 

Olav Vestbøstad forteller at han søkte stillingen fordi han mener dette er en spennende og viktig oppgave.

– Dette er et Kinderegg av en stilling. Her får jeg arbeide med bibel, ungdom og misjon. 

Rekrutterer fra hverandre 

De siste årene har Misjonssambandet og Normisjon rekruttert flere medarbeidere fra hverandre, og Vestbøstad er den tredje med bakgrunn fra Misjonssambandet som blir rektor på GUS.  

– En av dem, Johannes Redse, er nå min kollega, og både gjennom ham og ei datter som har gått på skolen, har jeg fått noe kjennskap til GUS. Jeg søkte også rektorstillingen da den ble utlyst i 2015, men samtidig ble jeg tilbudt min nåværende stilling i Misjonssambandet slik at jeg trakk søknaden til GUS. 

Vestbøstad synes det blir spennende å gå over til en annen organisasjon.  

– Jeg har hatt god kontakt med Indremisjonsselskapet/Normisjon, ikke minst da jeg var kretssekretær og regionleder i Trøndelag / Midt-Norge. I den store sammenhengen er disse organisasjonene ganske like, og etter at Normisjon ble etablert har ytremisjon fått mer plass. Det gleder meg, og jeg ser fram til å bli enda mer kjent med min nye arbeidsgiver. 

– Godt å slippe pendling 

Gå Ut Senterets beliggenhet i Trondheim var også sterkt medvirkende til at Olav Vestbøstad søkte stillingen. 

– Det blir godt å slippe pendlingen mellom Trondheim og Oslo, og ikke minst er kona mi glad for at jeg blir mer hjemme. I over sju år har jeg ukependlet 500 kilometer. Snart blir det bare ti kilometer mellom hjem og arbeidsplass. 

Flere under samme tak 

Gå Ut Senteret har siden i desember holdt under samme tak som Norkirken Trondheim Salem, Normisjon Region Trøndelag, Trondheim Samtalesenter og menighetens diakonale arbeid, 22B, i Trondheim sentrum. 

– Dette er veldig spennende. Her kan vi utvilsomt trekke veksler på hverandre. Blant annet får studentene se på nært hold hvordan en menighet fungerer, og vi kan utveksle erfaringer og medarbeidere. 

Olav Vestbøstad, som opprinnelig er fra Fitjar i Vestland fylke, begynner i redusert stilling på GUS allerede i dette semesteret, og han går inn i full stilling ved skolestart til høsten. Han overtar etter Ørjan Tinnen.