Like Mye Verdt i Nepal

Vold mot kvinner og barn er et stort problem mange steder i verden. Det er viktig å sette lys på problemstillingen og utfordre tradisjoner og ukultur som rammer disse.  

I Bajhang, helt vest i Nepal, ba lokalbefolkningen selv om hjelp. Hindutradisjonen chaupadi tilsier at jenter og kvinner må bo adskilt fra familien under menstruasjon. Mange bor i skitne, kalde og utrygge uthus. Praksisen fører til store psykiske påkjenninger, sykdom og mangel på skolegang. Mor og barn må også bo adskilt i 11 dager etter fødsel.  

I tillegg er vold i nære relasjoner et stort samfunnsproblem og dette rammer i særdeleshet barn og kvinner. Gjennom prosjektet jobbes det med mange grupper i samfunnet, alt fra skoleungdom, kvinner og menn. Også media blir brukt for å nå målet om å endre en tradisjon hvor kvinner blant annet isoleres under menstruasjon og behandles som en eiendom, men også for å bekjempe ukultur knyttet til alkoholmisbruk og slik få slutt på volden i hjemmene.  

Gjennom samtalegrupper og veiledning ønsker vår partner United Mission to Nepal å bekjempe disse praksisene slik at kvinnene og lokalsamfunnene kan gå en lysere fremtid i møte. 

Prosjektet heter «Ending violence for equality». Dette er et prosjekt som er finansiert av Norad, der Normisjon er inne med en egenandel. 

Prosjektnummer: 326005

Gi en gave til dette prosjektet:

Gi en gave

Ved overfinansiering vil gavene brukes i andre internasjonale prosjekter. 

 

Nyheter fra prosjektet

Stor jubel og gledestårer

Stemningen sto høyt i taket da resultatet fra årets elevaksjon på KG ble offentliggjort torsdag kveld.

Read article "Samlet inn 2,4 millioner til Nepal"

Klatret over 8000 høydemeter

Elevene Jørgen Sakshaug og Thijs Morssink ved Nordvestlandet folkehøgskole klatret i tolv timer til inntekt for Bangladesh og Nepal!

Read article "Klatret over 8000 høydemeter på tolv timer"

Godt vennskap

«Jeg har mange, mange bekjente. Og så har jeg tre venner. Du er en av dem,» erklærte min venn Bimala sjenerøst.

Read article "Godt vennskap"