Samlet inn 2,4 millioner til Nepal

Det var både gledestårer og jubel da resultatet fra årets aksjon ble avslørt.

Elever på KG kunne torsdag kveld overrekke en sjekk på 2,4 millioner kroner til Normisjons prosjekter i Nepal.

Tekst og foto: Normisjon – Publisert: 22.09.22

Hvert år samler elever ved KG skole inn penger til en aksjon for å gjøre en forskjell andre. Og stemningen sto høyt i taket da opptellingen på skjermen viste resultatet fra årets innsamlingsaksjon torsdag kveld. Totalt klarte elevene å samle inn 2, 400 042 kroner.

I år het aksjonen «Elevate» som betyr å løfte opp. Elevene har arrangert loddsalg, solgt boller og kake i Oslos gater, lansert egen kleskolleksjon og sang og arrangert misjonsløp.

Pengene går i år til to av Normisjons prosjekter i Nepal, både med fokus på å bekjempe voldspraksiser mot kvinner og å gi barn og voksne med funksjonsnedsettelser mulighet til å delta aktivt i samfunnet

«Jeg bli så stolt at jeg bli helt rørt. Det har vært en ære å få lede dere under denne aksjonen» sa Rebecca Abigail Brennen, leder for aksjonskomiteen til elevene ved skolen.

I forrige uker var elevene ute i Oslos gater for å selge boller og kaker til inntekt til aksjonen. Foto: Sindre Horn/Normisjon

– Dere har fokus på at det er større glede å gi, enn å få. Dette kan få betydning for resten av deres liv, sier en imponert Kjetil Vestel Haga, generalsekretær i Normisjon, som mottok sjekken på aksjonsfesten torsdag kveld.

KG er en kristen ungdoms- og videregående skole i sentrum av Oslo, og eies av i dag av Normisjon, Misjonssambandet og Det Norske Misjonsselskap.