Liv og helse i Nepal

Sykehuset i Okhaldhunga avviser ingen og dersom man ikke kan betale for seg, finnes det håp likevel. Sykehusets vilje til å ta vare på de minste, er et sterkt vitnesbyrd om den Jesus vil elsker og tror på.  

Okhaldhunga sykehus ligger i Øst-Nepal hvor et nytt bygg ble finansiert av Normisjon mellom 2010 og 2018. Sykehuset er eid og driftet av United Mission to Nepal (UMN). Sykehuset dekker et område med en befolkning på rundt 250 000 og hvert år får rundt 30.000 mennesker behandling. De som ikke selv kan betale, får avslag i prisen eller helt dekket sin behandling gjennom et pasientstøttefond. Slik kan også de med minst ressurser få hjelp.  

For at foreldre skal ta med sine syke jenter og ikke bare gutter til sykehuset, har man gjort behandling av alle barn under 12 kg gratis. Sykehuset ser også at det har vært livsviktig at flest mulig føder på sykehuset og dette er derfor gratis. Myndighetene dekker rundt 20 % av de faktiske utgiftene, Normisjon støtter resten, noe som utgjør ca 650 kr. per fødsel. De siste årene har det vært en økning i fødselstall ved sykehuset, rundt 1400 i året!

De som bor mange timers gange fra sykehuset, får tilbud om å bo på Mødreventehjemmet den siste tiden før termin. Der bidrar de gravide med matlaging og slik kan de gi tilbake til sykehuset noe av det de får gjennom gratis fødselshjelp. 

Dette prosjektet gjør at vi fortsatt kan tilby hjelp via pasientstøttefondet, gratis behandling til barn under 12 år og opphold på mødreventehjemmet. For Normisjon er dette et uttrykk for Guds omsorg og et vitnesbyrd om Jesus Kristus inn blant unådde folkeslag i Nepal.  

Prosjektnummer: 326001

Gi en gave til dette prosjektet:

Gi en gave

Ved overfinansiering vil gavene brukes i andre internasjonale prosjekter.

Nyheter fra prosjektet

KG vant pris for skoleaksjon

Kristelig Gymnasium vant årets frivillige innsamler pris fra Fundraising Norge.

Read article "Vant pris for skoleaksjon"

Stor jubel og gledestårer

Stemningen sto høyt i taket da resultatet fra årets elevaksjon på KG ble offentliggjort torsdag kveld.

Read article "Samlet inn 2,4 millioner til Nepal"

Ble møtt av heiarop og jubel

Lørdag ankom Inge Berg Pettersen (67) Lindesnes fyr etter 26 dager på sykkel. Nå har han samlet inn over hundre tusen til sykehuset i Nepal.

Read article "Trillet inn til flaggborg og heiarop"