Aserbajdsjan

Bli med og tenn håp i ildens rike

Aserbajdsjan er et land like kompleks som det er å stave – mellom øst og vest, moderne og tradisjonelt, religiøst og sekulært.

Aserbajdsjan er et rikt land på mange måter med vakker natur, fruktbar jord og mangfoldig kultur. Men tiden etter frigjøringen i 1991 brakte mange utfordringer: Krig og okkupasjon som resulterte i mer enn en halv million internt fordrevne og økonomiske utfordringer som satte dempere på gleden over uavhengighet.

Normisjon har siden 1994 arbeidet for å tenne håp til folk i Aserbajdsjan. Normisjon er drevet av kristen nestekjærlighet og har i over 20 år hjulpet enkeltmennesker og lokalsamfunn i Aserbajdsjan til å realisere drømmer og utnytte sine evner, gitt dem framtidstro og håp.

Gi en gave

Prosjekter i Aserbajdsjan

Helse i Aserbajdsjan

I overgangen fra kommunisme til å bli en demokratisk republikk, har flere sårbare og utsatte befolkningsgrupper blitt nedprioritert. I mange samfunnslag er det fremdeles skambelagt å ha et familiemedlem med nedsatt funksjonsevne.

Read article "Helse i Aserbajdsjan"

Samfunnsutvikling i Aserbajdsjan

Etter at Sovjetsamveldet brøt sammen og et selvstendig Aserbajdsjan vokste fram har utviklingen gått raskt i landet. Noen områder har derimot gått tilbake i utvikling. Normisjon ønsker å hjelpe mennesker å utnytte potensiale som ligger i jorda, kulturen og tradisjonene.

Read article "Samfunnsutvikling i Aserbajdsjan"

Verdibasert ledelse i Aserbajdsjan

Den unge nasjonen er i dag i rask utvikling på mange arenaer, både økonomisk, teknologisk og kulturelt, og det er behov for modne, integrerte ledere.

Read article "Verdibasert ledelse i Aserbajdsjan"

Nyheter fra Aserbajdsjan

Bibelverset

Vi lanserer ny intervjuserie hvor utsendingene våre forteller om livet ute på prosjekt. Først ut er Synnøve Aandstad Baghirova.

Read article "Bibelverset"

– Wow, det var dette Gud mente

Direktør i det lokale selskapet R&R Services, Raul Asgarov, fikk for flere år siden et syn av mange barn på en slette. I dag leder han Normisjons arbeid på Barnehjemmet i Merdekan i Aserbajdsjan.

Read article "– Wow, det var dette Gud mente"

Takk for meg!

Min tjeneste har nå kommet til veis ende etter litt over 12 år som utsending for Normisjon i Aserbajdsjan. Bli med på et tilbakeblikk på rike og meningsfulle år.

Read article "Takk for meg!"