Ecuador

Folkerik og mektig på kultur

Den søramerikanske republikken er folkerik og mektig på kultur, men blant verdens fattigste økonomisk. Normisjon har siden 1968 brukt mye midler blant annet på utdanning og lederopplæring blant minoriteter.

Grunnen til at vi kom til ekvator, Ecuador på spansk, var for å nå mennesker med evangeliet og det har nå vokst frem en rekke evangeliske kirker.

Normisjon er i ferd med nasjonalisere sin innsats i landet. Nå arbeider man gjennom nasjonale kirker og samarbeidspartnere med menighetsarbeid, lederopplæring og utdanning.

Gi en gave

Våre prosjekter i Ecuador

Menighetsbygging og evangelisering i Ecuador

Ecuador regnes som et kristent land, overveiende katolsk, men med sterke innslag av tro på magi og tradisjoner fra andinske religiøsiteter. Den evangeliske kirken har vokst frem som et motsvar til denne religionsblandingen og utgjør nå rundt 10 prosent av befolkningen. Målet med vårt samarbeid er å utruste nye ledere i samarbeidskirkene våre.

Read article "Menighetsbygging og evangelisering i Ecuador"

Nyheter fra Ecuador

Tamboskolen er 25 år!

Men skoleplassen og klasserommene står tomme.

Read article "Underviser elever på telefonen"

Misjonær?

Allerede i søndagsskolealderen kom den aller første tanken. Åse Røsvik ville bli misjonær. Intervjuserie: Livet som utsending.

Read article "«Misjonær?»"

Sel munnbind frå døropningar

I Ecuador selges klesplagg og munnbind frå døropningar, og sitron og mandarin frå midtrabbattar. Gatesalget blomstrer, til tross for restriksjonar og koronavirus.

Read article "Sel munnbind frå døropningar"