Ecuador

Folkerik og mektig på kultur

Den søramerikanske republikken er folkerik og mektig på kultur, men blant verdens fattigste økonomisk. Normisjon har siden 1968 brukt mye midler blant annet på utdanning og lederopplæring blant minoriteter.

Grunnen til at vi kom til ekvator, Ecuador på spansk, var for å nå mennesker med evangeliet og det har nå vokst frem en rekke evangeliske kirker.

Normisjon er i ferd med nasjonalisere sin innsats i landet. Nå arbeider man gjennom nasjonale kirker og samarbeidspartnere med menighetsarbeid, lederopplæring og utdanning.

Gi en gave

Våre prosjekter i Ecuador

Menighetsbygging og evangelisering i Ecuador

Ecuador regnes som et kristent land, men det er få menigheter som aktivt deler troen med andre. Derfor er kristendommen som religion for mange blitt en tradisjon som har elementer av andre religioner. Det gjør Normisjons partnere noe med. 

Read article "Menighetsbygging og evangelisering i Ecuador"

Teologiutdannelse i Ecuador

Se for deg at Den norske kirke var knapt 50 år og at menighetsfakultet bare var få år gammelt, samt at staten ikke hadde råd til å støtte teologistudentene. Dette er tilfellet for Ecuadors lutherske kirke i dag. Derfor satser Normisjon tungt på ledertrening og teologiutdanning.

Read article "Teologiutdannelse i Ecuador"

Utdanning i Ecuador

Mange av barna som vokser opp i Andesfjellene i Ecuador lever under enkle kår. I Andesfjellene finnes det flere folkegrupper som har opplevd undertrykkelse og diskriminering.

Read article "Utdanning i Ecuador"

Nyheter fra Ecuador

Nye moglegheiter i Tambo

På reportasjetur til Tambo-skulen møter vi rektor med ein stor papirbunke i handa. Han er på veg for å levere søknad om å opprette ny studielinje på vidaregåande.

Read article "Nye moglegheiter i Tambo"

Hjertebok fra Ecuador

I 2018 var det 50 år siden Santalmisjonen startet arbeid i Ecuador. Nå er det blitt bok.

Read article "Hjertebok fra Ecuador"

Tre disipler i Ellevte gate

– Eg ville begynne på Bibelinstituttet, og så starta dei disippelkurs her hos oss. Det var eit bønesvar.

Read article "Tre disipler i Ellevte gate"