Vær med og be

Nå i mai inviterer vi deg til å være med og be for misjonsarbeidet i samarbeidslandene.   

Tekst: Normisjon – Foto:  Ben White/unsplash.com – Publisert 01.05.23

Hver måned har vi et bønnetema knyttet til misjonsoppdraget til Normisjon. Visjonen vår er «Jesus Kristus til nye generasjoner og folkeslag». Nå i mai inviterer vi til bønn for arbeidet i våre samarbeidsland.

Normisjon har internasjonalt arbeid i 13 land, de fleste av dem er samarbeidsland, men vi støtter også arbeid i våre vennskapsland; Cuba, Asebajdsjan og Ecuador. Vi har snakket med Tore Bjørsvik, internasjonal leder, om bønnebehov for vårt internasjonale arbeid.

– Hvorfor har Normisjon i dag noen samarbeidsland og noen vennskapsland?  

– Vi har behov for å synliggjøre noen prioriteringer siden vi ikke makter å ha full oppmerksomhet alle steder. Økende kostnader, strategisk søkelys på unådde og behov for å avvente nye satsinger, er en del av bildet, sier Bjørsvik.

Hjelp  

– Hva tenker du er viktigst å be for når det gjelder misjonsarbeidet i disse landene nå i vår?

– Her er ulike behov, men vi trenger hjelp til å finne veier der kontekster er mer krevende, enten det er sikkerhet i Mali eller restriksjoner fra myndighetene i flere land i Asia.

– Vi støtter også såkalt «sensitivt» arbeid i flere land, hva kan vi be for i arbeidet som vi ikke kan fortelle så mye direkte om på grunn av samfunnsforhold?

– Det fine er at Gud vet, sier Bjørsvik. – Han vet hvor vi har utsendinger, hvilke prosjekter vi støtter og hvem vi søker å nå.

Støtte

– Er det noen prosjekter eller områder som i særlig grad trenger forbønn?

– Be gjerne for det sensitive arbeidet. Det er kanskje tungt å be for noe man ikke helt vet om. Det er lett å miste oppmerksomheten eller å gå trøtt. Men her er det flott med bønnestøtte!

Har du lyst til å lese inspirerende historier om samarbeidslandene våre? Les mer her:

India: Unge i India får en ny sjanse – Normisjon

Kambodsja: Vekkelse i Kambodsja – Normisjon

Senegal: Den første kristne i landsbyen – Normisjon

Mali: Lengter etter kristent fellesskap – Normisjon

Vil du støtte arbeidet med en gave? Da finner du mer informasjon om hvordan du kan gi her: https://normisjon.profundo.no/gi

Forslag til konkrete bønneemner:  

HVORDAN KAN DU ELLER FELLESSKAPET DITT DELTA I BØNN? 

Vi inviterer deg til å be på den måten som er naturlig for deg. Kanskje du har en bønneliste og ber flere ganger daglig? Eller kanskje du helst ber alene eller ber i forbindelse med møter, smågrupper eller gudstjenester? Kanskje du har faste bønnetider med familien eller har en gruppe du ber sammen med? Trenger du inspirasjon til bønn så klikk  her

Uansett hvordan du er vant til å be, eller om du er uvant med å be, så inviteres du med til å være med i bønn sammen med oss i mai.