Opplæring virker

Namgay Om og Melam Zangmo arbeider med barn med nedsatt funksjonsevne, men hadde aldri lært om inkludering eller holdningsarbeid.

Tekst DPAB/Sigrid Rege Gårdsvoll
Foto DPAB

I 2017 ble Om og Zangmo sendt fra Disabled People’s Association of Bhutan (DPAB) til et videreutdanningkurs i India. Kurset «Community Initiatives in Inclusion» – lokale initiativ i inkludering – gikk over fire måneder. Her fikk Om og Zangmo teoretisk og praktisk opplæring i inkludering.

Etter kursperioden i India har de to reist rundt i Bhutan for å dele sin nye kunnskap med ansatte og frivillige i DPAB, helse- og sosialarbeidere, ledere i lokalsamfunn, mennesker med nedsatt funksjonsevne og deres pårørende.

Blant temaene de har gitt opplæring i er tilpassede læringsmidler for barn og unge med nedsatt funksjonsevne, hvilke rettigheter mennesker med nedsatt funksjonsevne har, og viktigheten av å skape bedre holdninger og motarbeide diskriminering.

I tillegg har de deltatt på nasjonale konferanser der de har undervist skoleledere fra hele Bhutan om inkludering av elever med nedsatt funksjonsevne i skoleverket.

Vi ber for:Mennesker med nedsatt funksjonsevne i Bhutan

Gi en gave til arbeidet her!

Teksten sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 1/2018