Kraftfull utfordring til givertjeneste

På Sommer i Sørs første kveldsmøte fikk forsamlingen med seg en utfordring til å la troen vises i praksis.

11. juli 2018
Tekst Sigrid Rege Gårdsvoll
Foto Sunniva Vikan

– Å tale på åpningsmøtet på Sommer i Sør virket veldig spennende da jeg ble spurt for noen måneder siden, åpnet Normisjons direktør i Mali og Senegal, Therese Glendrange. – Nå er det ganske skummelt!

Glendrange talte over Normisjons verdier, elsket og sendt, og fokuserte på praktiske konsekvenser av å tro. 

Therese Glendrange, Normisjons direktør i Mali og Senegal, taler på åpningsmøtet på Sommer i Sør 2018

– Vi tror at Gud har gitt oss et oppdrag – å forkynne Guds kjærlighet gjennom ord og gjerninger. Vi er sendt med hele oss til hele verden. Det kommer ikke an på hvor mye jeg flytter meg geografisk, men i hvor stor grad jeg klarer å flytte fokuset mitt over på Gud.

– Omsorg for de fattige henger sammen med hva vi tenker om pengene våre, om hvem vi tror at pengene våre tilhører, og hvordan vi bruker dem.

Glendrange delte eksempler fra Mali der hun har sett tro omsatt i konkrete handlinger. En mann som drev åker sammen med storfamilien, som er muslimer, lurte på hvordan han skulle få gitt tiende til menigheten, fordi familien sammen allerede ga en tiende til de fattige.

– Bare det at han stiller spørsmålet, at han bekymrer seg for å få gitt tiende, berørte meg, sa Glendrange.

– Vi kan snakke mye mer om å gi. Ikke som en plikt, men fordi det er bra for  oss!

Forsamlingen fikk med seg en krystallklar oppfordring fra Glendrange: 

– Vi må ikke slippe vissheten om at vi har fått tid, penger og talenter for å være med i Guds arbeid, for å lindre nød her, og få folk med i Guds rike. For hvis vi vil at folk skal bli møtt med Guds kjærlighet, så kan vi ikke bare gi av det som blir til overs.

Relatert innhold

Drømmer om at flere skal bli kristne

Marius Zerle Thesen, Hege Helgen og Elida Drangsland drømmer om å se flere ta imot Jesus i Norge og Europa. Slik deler de troa si med andre. 

Read article "– Gjør evangeliet enkelt!"

Unge mangler verktøy for å dele tro

– Er tiden inne for å justere verktøyene vi gir unge i tråd med et endret samfunnsbilde? Spør Thomas Wilhelmsen, rektor på Acta bibelskole.   

Read article "Unge mangler verktøy for å dele tro"

Ingen trodde at Joy kom til å klare å gå på skole

Ordene til Joy Tujo flyter ikke på samme måte som klassekameratene. Å finne de riktige ordene tar lengre tid. Slik har det vært så lenge han kan huske.

Read article "Nå har Joy (15) fullført 5.klasse"