Ansetter ny planteleder

Normisjon har opprettet en ny stilling for fellesskapsplanting. Dette understreker satsningen på planting av nye fellesskap, og er den første stillingen av sitt slag i Normisjons historie. 

Tekst: Normisjon – Foto: Privat – Publisert: 08.07.24

– Dette er historisk – og den første stillingen vi har hatt som er dedikert til å arbeide med planting av nye fellesskap og menigheter, sier en stolt Vegard Tennebø, leder for misjon i Norge.  

Takket ja til stillingen

Sandra Iversen (28) fikk tilbudet om jobben og har takket ja til tilbudet.  

– Sandra er en klok dame med stor kunnskap og mye pågangsmot. Hun brenner for menighetsplanting og for at mennesker skal bli kjent med Jesus og få livet sitt forvandlet. Det er spennende å kunne gi en ung person både tillit og ansvar i Normisjon, forteller Tennebø glad.

– Jeg er overbevist om at hun kommer til å lede denne satsingen på en god måte og gleder meg til å samarbeide med henne.

Iversen har frem til nå vært organisasjonsutvikler i stillingen som ettåring og har sammen med Ørjan Tinnen i Normisjon, vært sentral i utviklingen av PULS-strategien. 

Store drømmer for Normisjon

Iversen forteller at ser frem til nye utfordringer og at hun tenker stort om den nye jobben.

– Jeg drømmer om en fremtid der det ikke spiller noen rolle hvor du bor eller hvilken livssituasjon du befinner deg i; evangeliet og det kristne felleskapet er åpent og tilgjengelig for deg uansett, enten du er midt i en storby eller langt ute i Norges distrikter, sier hun engasjert.

– Og da trenger vi å starte nye felleskap og menigheter, så vi har rom for enda flere på mange flere steder! Og enten vi planter noe helt nytt, eller gjør noe gammelt nytt igjen, så gjør vi det med ett mål for øye; Jesus Kristus til nye generasjoner og folkeslag.

Satsning frem mot 2030 

Bakgrunnen er den store satsingen Normisjon nå gjør på planting av nye fellesskap og menigheter. Gjennom mer enn 150 år på misjonsmarken, og over 200 år på hjemmebane har Normisjon vært opptatt av dette tidligere også.  

– Med et kall og en nød om å nå nye mennesker med evangeliet kommer vi ikke utenom det som misjonshistorien har vist er den mest bærekraftige og effektfulle misjonsmodellen, nemlig planting av nye fellesskap og menigheter, påpeker Tennebø. 

Planting for fremtiden

Planting av nye fellesskap handler om å skape grobunn for morgendagens Normisjon, mener Tennebø.

– Her trenger vi unge krefter som våger, kan og vil dra i front. Sandra en er slik person. Så er jeg også stolt av at vi har fått en dyktig kvinne som skal lede dette i Normisjon. Menighetsplanting i Norge er ganske mannsdominert, så jeg håper også at vi med dette får gitt tydelige signaler om at menighetsplanting er for alle, avslutter Tennebø.