Apologetikk-konferanse om fornuft og fantasi 

Det er i år 125 år siden C. S. Lewis ble født og 60 år siden han døde. Nå er arven etter ham tema for årets Veritaskonferanse på Bibelskolen i Grimstad. (Foto fra Forlagshuset Lunde) 

«Fornuft og fantasi», arven etter C.S. Lewis blir tema for årets Veritaskonferanse på Bibelskolen i Grimstad (BiG). 

Tekst: Arne Sæteren – publisert 11.10.2023 

Den årlige apologetikk-konferansen (trosforsvar) går av stabelen helgen 20.–22. oktober, og årets hovedtaler er Alister McGrath.  

«Han er en av vår tids betydeligste teologer og apologeter og en spesialist på C.S. Lewis. McGrath var som C.S. Lewis ateist i sin ungdom og kom til kristen tro i Oxford. I likhet med Lewis kombinerer han også evnen til både akademisk tenkning og folkelig formidling», skriver arrangøren i invitasjonen til konferansen. 

Utgir 14 Lewis-bøker 

Det er i år 125 år siden C. S. Lewis ble født og 60 år siden han døde, og hovedsatsingen for Lunde Forlag i år er bøker av denne britiske forfatteren. Katrine Masvie, redaksjonsleder i Lunde Forlag forteller at forlaget har 14 Lewis-titler på utgivelsesplanen i år og noen av dem blir ferdige rett før Veritaskonferansen. 

Veritaskonferansen ble startet i 2013 og er et samarbeid mellom Bibelskolen i Grimstad (BiG), Laget (NKSS) og kommunikasjon og livssyn (TRF-KL)-studiet ved NLA Kristiansand. Damaris Norge og Ungdom i Oppdrag er medarrangører. 

Taler i Kristiansand 

Alister McGrath taler også på flere arrangement i Kristiansand i dagene før Veritaskonferansen. Han skal besøke Universitetet i Agder, Misjonshuset og NLA Høgskolen på Gimlekollen.  

Veritaskonferansen fyller ti år, og på programmet står foredrag, filmvisning, seminarer, nettverkssamlinger og et åpent møte. Blant de norske bidrgasyterne er Margunn Serigstad Dahle, Sofie Braut, Sara Louise Emmerhoff, Espen Ottosen, Steinar Thorvaldsen og Tom Arne Møllerbråten 

– Alltid en fest

Anne Mari Vadset, rektor på Bibelskolen, forteller at 300 personer har meldt seg til konferansen, halvannen uke før fristen går ut.

– Vi gleder oss til denne konferansen. Dette er alltid en fest på høsten og blant annet et møte med tidligere studenter, sier hun og fortsetter:

– Det er et stort spenn i alder på dem som har meldt seg på, og programmet for konferansen er tilpasset ulike nivåer. Noen har behov for en innføring når det gjelder hva trosforsvar er, mens andre har mer erfaring på dette feltet.

Anne Mari Vadset trekker fram nettverkssamlingene der mennesker fra ulike arbeidsområder kan utveksle erfaringer. Blant annet er det samlinger for forkynnere, pastorer og prester, og noen for lærere og ungdomsarbeidere.