Bibelcamp i Grimstad

Sommerfestivalen Sommer i Sør i Grimstad endrer konsept og skifter navn til Bibelcamp.

Tekst: Arne Sæteren – Foto: Bibelskolen i Grimstad – Publisert: 18.05.22

Sommer i Sør har i mange år vært arrangert på Bibelskolen i Grimstad (BiG) og noen år i forbindelse med Normisjons generalforsamling. Arrangør for Bibelcamp er BiG og Normisjon region Agder.

Den nyetablerte bibelcampen går av stabelen i uke 28 denne sommeren.

Møter og aktiviteter holdes i Normisjonshallen, Norkirken og på Bibelskolen. Overnatting blir mulig på campingplassen og inne på skolen.

Les mer om bibelcampen her

Kristne i møte med livet

– Bibelskolen åpner denne uken for deg som er barn, ungdom, forelder, besteforelder, tante, onkel eller venn. Dette vil bli en uke med input for alle aldersgrupper og dagene blir fylt med opplegg, møter, aktiviteter og forhåpentligvis masse sol. Med temaet, Gud i livet – livet i Gud, ønsker vi å peke på og utruste til hvordan man kan leve et liv i tjeneste og hvordan være kristne i møte med livets oppturer, nedturer, utfordringer og hverdagen, forteller Marie Norbakken, stipendiat ved Bibelskolen i Grimstad.

Talere blir Ketil Jensen, Tova Rustan Skaar, Kjetil Vestel Haga og det hele avsluttes med gudstjeneste ved Eva Vassbø.

Vokst opp på Sommer i Sør

Marie Norbakken skal sammen med Marte Frivold ha ansvaret for barne- og ungdomsopplegget på campen.

– Både Marte og jeg har vokst opp på Sommer i Sør, og vi har de to siste årene gått og jobbet på bibelskolen. I fjor som studenter og i år som stipendiater, forteller Marie og fortsetter:

– I år ønsker vi å satse ekstra på barn og unge. Med eget tredelt barneopplegg kan vi garantere at barna er i trygge hender når de voksne har møter. På tenåringsopplegget garanteres solid lovsang, gøy opplegg, aktiviteter, kiosk og solide møter. Det ryktes om egen leirsang, egen ungdomscamp, tivoli for barna, paintball for tenåringene og misjonsløp og familieaktiviteter for hele familien, forteller Marie Norbakken

Hva er annerledes fra Sommer i Sør?

– Bibelcamp er et arrangement med litt mindre opplegg enn tidligere Sommer i Sør. Vi har et fast program, men med mye fritid på dagtid, som gir rom for å slappe av, henge med nye og gamle venner, reise til Grimstad sentrum, ta en tur i dyreparken i Kristiansand og finne på noe kjekt sammen.

Lang tradisjon

Bibelcamp har lang tradisjon i Normisjon gjennom de tre organisasjonene Indremisjonsselskapet, Santalmisjonen og Langesundsfjorden Indremisjonsselskap. Først ute var Justøya i Agder der man startet sommeren 1964.