Ble utrusta på bibelskole

Andreas Aanensen (til venstre i bilde) er veldig glad for at han valgte å gå på bibelskole likevel.

Andreas Aanensen (20) er glad for at han ikke kom inn på medisinstudiet første gang. Året på bibelskole ble året han ikke visste at han trengte. 

Tekst: Normisjon – Foto: Privat – Publisert: 24.11.2

Før Andreas Aanensen begynte på videregående fikk han en opplevelse på IMPULS som skulle påvirke et viktig veivalg senere i livet. På den kristne ungdomskonferansen var det nemlig én spesiell stand som gjorde inntrykk på den unge karmøyværingen. 

– Det var noe annerledes med Acta bibelskole sin stand som stakk seg ut for meg, forteller han. 

I høst gikk han i gang med sitt første år på medisinstudiet i Bergen, men denne gangen med et bibelskoleår som endret livet hans i bagasjen. 

Skulle ikke på bibelskole

Egentlig var ikke et bibelskoleår en del av planen, begynner Aanensen å fortelle. 

– Jeg hadde ikke tenkt så mye på om jeg skulle gå på bibelskole, men den helga på IMPULS fant jeg ut at hvis jeg skulle på bibelskole så var det på Acta bibelskole jeg ville. 

Les mer om Acta bibelskole her

Noen år senere har Aanensen fullført videregående og søker seg inn på medisinstudiet. Og da han ikke kommer inn, kommer han på at han kan søke seg inn på Acta.

– I dag er jeg glad for at jeg ikke kom inn det året. Jeg trodde ikke jeg trengte et bibelskoleår, men det gjorde jeg virkelig, sier Aanensen

Utvidet horisonten

Acta bibelskole er IMI-kirken sin bibelskole i Stavanger. Skolen har fire linjer, blant dem lovsangslinjen som Aanensen gikk på. 

Skolens tre andre linjer er «disippel», «samfunnsbygger» og «internasjonal». 

– Året på Acta bibelskole har utvidet forståelseshorisonten min for hva Gud kan gjøre. Han gikk fra å være en «hverdags-Gud» til en «sekunds-Gud», og ble en mye større del av hverdagen min, sier Aanensen.

Aanensen vokste opp i et kristent hjem, men opplevde at troa begynte å få ordentlig betydning for han på ungdomsskolen. Uansett hvor trygg man er i troen, kan et bibelskoleår lære deg nye ting, mener han.

– Jeg opplevde at jeg fikk se blindsoner hos meg selv, ble utrustet og lærte meg å bli ledet av Gud. Det har endret hvordan jeg lever livet mitt og hvordan jeg tar valg.

Gav ut sang

På lovangslinja fikk Aanensen bruke mye av tiden sin på lovsang. Klassen gav også ut en sang som heter «Utvalgt» på Spotify. 

– Lovsang ble noe helt nytt for meg. Jeg har lært at du kan lovsynge med andre ting enn stemmen din. På «Utvalgt» spiller jeg for eksempel piano. 

Aanensen trekker frem lærerne på skolen som både fagdyktige og som gode mentorer. 

– Jeg anbefaler bibelskole til venner som ikke er kristne også. Fordi du lærer ikke bare om Bibelen. Du lærer deg gode verktøy som er nyttige i livet generelt, forteller Aanensen.