Brev fra Guri Enger, desember 2018

Det ble ingen tur til Mali i september 2018, og det var ikke på grunn av sikkerhetssituasjonen der, slik mange tror. Konsulenten vår skulle på noen samlinger i det Internasjonale Bibelselskapet (UBS). Men nå fikk jeg endelig datoen for gjennomgangen og det blir rett på nyåret, vi starter 7.jan. Så nå har jeg fått ny dato på flybilletten, nytt pass og mye annet. Dette gleder vi oss over alle sammen, selv om jeg merka at oversetterne var litt stressa. Jeg vet at de ikke jobber så godt når de ikke vet noe, og når det er lenge til. Nå får de plutselig lita tid, som vanlig, de jobber best under press. All teksten i det Gamle testamentet (GT) skal være ferdig og forbedra, det står igjen det meste av Esekiel. Det var en milepæl da jeg kom igjennom hele GT i september, førsteutkastet var ferdig rett før jeg gikk igjennom det og kommentere det. Nå jobber de med å få en bedre tekst, et bedre utgangspunkt for gjennomgangen ut i fra mine kommentarer.

Jeg hadde håpa at det skulle være skiføre i november og desember når jeg til en forandring skulle være i Norge denne høsten, men det slo ikke til. Nå har snøen kommet både her og oppe i Vangsåsen og jeg er i gang med å gå på ski, det er så fint i det lyset som er her nå.

Jeg fikk meg en tur til Armenia i september/oktober, det var spennende å se et land som var gjennomsyra av kristendommen selv etter mange år under Sovjetunionen. Araratfjellet er symbolet på landet selv om det ligger i Tyrkia, det var en del av området deres før folkemordet på armenerne i begynnelsen av 1900 tallet.

I år har jeg fått oppleve alt som hører til førjulstida i Norge, det er nok ikke min favoritt, jeg liker heller å lage mitt eget opplegg. Så jeg har en julekrybbe og nå setter jeg fram en og en figur hver dag til den blir fulltallig juleaften, det har blitt en god forberedelse for meg. Jeg hadde trodd at jeg ville gå på konserter og noe av det som foregår, men jeg klarer det ikke, det blir for voldsomt.

Nå gleder jeg meg til å feire jul her på Hamar, gå mange skiturer og så reise til Mali 4. januar og da blir jeg der 5 uker.

Jeg ønsker dere alle ei god jul og et godt nytt år.

Hilsen Guri