Brev fra Guri Enger, januar 2019

Endelig ble det gjennomgang igjen, vi fikk to uker med konsulenten med ei ukes imellom i januar.

Uka imellom fikk vi brukt godt til å forbedre teksten, så det gikk greit siste uka med å komme igjennom den siste teksten i Det gamle testamentet. Så nå er all bibelteksten ferdig, det står igjen en godkjenning av revisjonskomité utpå våren og tilleggsmaterialet som bl.a. navn på steder på kart, ordforklaringer og innledninger til alle bøker. Selvsagt må vi se på rettskriving og lese igjennom alt. Vi skal ha en ny samling i september. Vi klarte å få på plass flere ord som vi har strevd med som vold, hvelving, høytid og bolle. Vel, nå satser vi på at det er så langt vi kommer med disse ordene. 

Denne gangen fikk jeg en tur i bushen og jeg hadde fått beskjed om at det meste skulle fungere bra på oversetterbygget, men den gang ei. Aggregatet var ikke i stand til å gi strøm og helt merkelig, det var reparert for mange tusen kroner i desember. Så det ble mange telefoner og sjefen selv må komme oppover, det går ikke an å sende læregutter på denne måten, nå må de betale det selv. Men vi fant en løsning med et lite aggregat som vi kjører mellom misjonen når vi trenger vann der og oversetterbygget, for ei uke går det greit.

Det var så godt å være tilbake der jeg har bodd i mange år, og jeg ble bedt på «matura» flere ganger, det er couscous av hirse eller mais med en god saus til laget av gresskar, gresskarblader og ferske peanøtter, det er så godt. Å sitte rundt bålet etterpå er kjekt, da går praten lett og de sier mye morsomt. Det er kaldt her nå, rundt 12-13 grader om morgenen, så alle har bål de sitter rundt om kvelden.

En morgen hørte jeg vakker fuglesang i trærne utenfor huset, det var litt av noen fugler, så store og fine. Disse har jeg ikke lagt merke til før. 

Nå sitter vi og jobber med ord og uttrykk, for å rette opp mest mulig mens vi er sammen. Vi har fordelt oppgavene og skal møtes et par uker før vi møter konsulenten til høsten slik at vi får jobba igjennom mest mulig. Jeg drar om vel ei uke til Norge og vi fortsetter å jobbe som før.

Hilsen Guri