Bruke tid sammen

Nå har jeg fått være noen måneder i Senegal, og det er fint å kjenne på at jeg har en hverdag her. En vanlig ukedag begynner med å være i barnehagen sammen med misjonærbarna. Der får vi leke, lære og være kreative sammen med barna. 

2. august 2019
Tekst og foto Frøydis Aanestad

Etter barnehagen kan vi få bli bedre kjent med kulturen og menneskene her. En typisk ettermiddag her kan innebære en tur på markedet for å treffe folk, handle frukt og grønt eller stoff til noen nye klær. 

Ettermiddagene er også en fin anledning til å treffe folk. Det er gøy å se hvordan jeg har stiftet bekjentskap her på ulike måter. Det kan enten være skredderen man går til, en nabo eller folk man møter i nabolaget, eller enkelte personer man hilser på hver dag når man sykler til jobb. 

En typisk dag for senegalesere inneholder ofte å lage og drikke te sammen med venner og kjente. Det er fint å få lov til være med på. Jeg liker denne måten å være sammen på; å sitte ned sammen og prate og drikke te – bruke tid. Det er en av mine favoritter. 

Det er så hyggelig hvordan menneskene her har en større forventning om å være sammen og treffes ofte. Det er mye lavere terskel for å bare stoppe innom, og benytte tid sammen. Tid sammen med venner og kjente verdsettes så mye at praktiske oppgaver eller andre planer ofte må vente litt.

Det er interessant å få bli kjent med hvordan det kan være å være misjonær i et pionerprosjekt. Noen av de viktigste oppgavene er å bruke tid i bønn for byen, og skape gode relasjoner til de menneskene man møter her. Det er spennende å få se hvordan Gud leder, og virker på uforventede måter.

Vær gjerne med å be for arbeidet i Senegal. 


Frøydis Aanestad har vært ettåring for Normisjon i Senegal 2018/2019. 

Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 2/2019. Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.

Relatert innhold

Jentebarnet som ikke ble friskt

På Basha ansettes kvinner som har levd store deler av livet sitt på gaten, i fangenskap eller ekstrem fattigdom. Mange av dem kommer fra dysfunksjonelle hjem, og noen har aldri hatt et hjem.

Read article "Jentebarnet som ikke ble friskt"

Skriver ny historie

Midt i Phnom Penh, hovedstaden i Kambodsja, ligger Historymakers-internatet. Det ble startet i 2009 og drives av ekteparet Lysom og Sithoun. Etter erfaringer som unge studenter i byen fant de ut at de ønsket å hjelpe andre.

Read article "Skriver ny historie"

Et bedre liv

Da sønnen ble syk forsvant både mannen og støtten fra familien. På Okhaldhunga sykehus ble Romi og sønnen tatt imot med åpne armer.

Read article "Et bedre liv"