Brukte stemmen sin for første gang

Da Leen Abou Jaoude for første gang brukte stemmen sin gråt hun og fortalte at hun ikke likte skolen på grunn av lesevansker. Da fikk hun oppdage at hun ikke var alene. 

I et innslag fra det kristne tv-selskapet SAT-7 står det fram ei jente fra Libanon. Hun sier fast og bestemt: «Jeg heter Leen Abou Jaoude. Jeg er 11 år, og dette er min stemme.» 

Tekst: Kjell Arne Norum – Foto: SAT-7/Illustrasjon/Skjermdump

Leen forteller at hun gjennom sine første åtte år ikke hevet stemmen sin. Hun var redd for hvordan andre ville se på henne dersom hun fortalte om det som var vanskelig. Men så skjedde det noe den gangen for rundt tre år siden: Hun våget å melde seg til programmet «Du er ikke alene» som tv-selskapet SAT-7 sender på den arabiske kanalen. 

I programmet fortalte hun om det som var hennes store utfordring. På direkten i programmet ser vi henne, denne modige jenta, som sitter og storgråter mens hun forteller at hun ikke klarer å lese og skrive. Hun har dysleksi og pleier å komme gråtende hjem fra skolen. Hun har bare moren å snakke med. «Jeg hater skolen! Jeg hater den fra bunnen av mitt hjerte!» sier hun. 

Så skjer det noe som skal forandre hele hennes liv. 

En uventet hendelse

En ung mann kommer inn i studio. Han forteller at han også har dysleksi. Nå er han snart ferdig med utdannelsen til tannlege. Leen lyser forbløffet opp. Hun spør forsiktig: «Virkelig?». 

Denne dagen skjønner Leen at hun ikke er alene. Hun skjønner at det er en stemme som roper sammen med henne, og som gjør at hennes stemme kan høres sammen med andres. Det er stemmen til SAT-7.

«Du er ikke alene»

Og nå sier Leen, som i dag er blitt 11 år gammel, at hun tror på det moren sa om at Jesus hører våre bønner og hjelper oss. Han hjelper oss gjennom andre mennesker. Hun avslutter slik: «Og jeg sier til enhver av dere gjennom Ham: Ikke vær redd! Du er ikke alene.»

Det kristne tv-selskapet SAT-7 dekker hele MidtØsten og Nord-Afrika med sine sendinger. Her bor det mer enn 500 millioner mennesker. Normisjon er støttepartner til dette tv-selskapet. SAT-7 sender hele døgnet på fire kanaler. En av dem sender på farsi (persisk). Den når inn til Afghanistan, der de mener at de kristne nå lever farligere enn i noe annet land.

Se hele Leen sin historie på SAT-7 Canada sin YouTube-kanal her