Den største støttespilleren

Da mannen ble kristen, forlot han Laxmi. Til tross for mange år med et anstrengt forhold til kirken, har hun nå blitt kristen. Å være en del av det kristne samfunnet ble redningen for en utstøtt alenemor.

30. august 2019
Tekst Bjørn Aron Rydland
Foto David Einan

Laxmi Gurung bor i en landsby en times reisetid fra Okhaldhunga. Der bor hun sammen med sønnen, mens datteren studerer i Katmandu. 

Ektemannen forlot henne for 17 år siden, da ble han kristen og giftet seg med en annen kvinne. Å være alenemor i landsbyen har vært utfordrende og Laxmihar slitt økonomisk. 

–Mannen min har hele tiden sagt at jeg må ta imot Jesus men da han forlot meg, alene med barna, nektet jeg å gjøre som han sa. Jeg var sint på ham og hans Gud, jeg holdt meg langt unna kirken i protest. 

Det at mannen var kristen gjorde at Laxmi hverken fikk støtte eller hjelp i landsbyen sin, hun og barna ble utstøtt og oversett. 

–Noen kristne i landsbyen min inviterte meg til kirken. De snakket om hvordan det kristne samfunnet støttet hverandre og hjalp hverandre hvis noen hadde det vanskelig. Jeg ble interessert, men første gangen jeg dro i kirka dro jeg kun for å se, ikke for å ta imot Jesus. 

Laxmi forteller at hun i kirken opplevde å bli møtt av mennesker som så henne. 

– Folk smilte og hilste, og jeg fikk kjenne på kjærligheten mellom de troende. 

Laxmifortsatte å besøke kirken, og hun ble kjent med Jesus. Etter hvert kjente hun i hjertet at hun ønsket å ta imot Jesus. Nå har sønnen og datteren også blitt kristne. 

– Etter at vi ble en del av kirkesamfunnet og ble kristen har vi fått så mye hjelp og kjærlighet. Vi blir sett, og livet har blitt lettere. Jeg takker Jesus hver dag. 

Ting er allikevel ikke bare lett. Sønnen hennes, som også nylig har blitt kristen, har mange ikke-kristne venner.

–Han klarer ikke alltid å holde seg til det kristne livet, vennene hans har påvirket ham negativt, men jeg har fortsatt tro på at det skal gå bra med han, sier Laxmi

Sønnen hennes har nå begynt å gå på ungdomsmøtene i Aron Church. Der får han kristne venner og et nettverk med gode verdier, og Laxmi håper det vil hjelpe han med å leve et liv i tro med kristne verdier. 

– Jeg er så takknemlig for at jeg har fått blitt kjent med Jesus. Han har snudd livet mitt i riktig retning.


Teksten er skrevet av studenter på linjen Global Disippel – Story&Media ved Gå Ut Senteret.

Relatert innhold

Sel munnbind frå døropningar

I Ecuador selges klesplagg og munnbind frå døropningar, og sitron og mandarin fra midtrabbattar. Gatesalget blomstrar til tross for restriksjonar og koronavirus.

Read article "Sel munnbind frå døropningar"

– Wow, det var dette Gud mente

Direktør i det lokale selskapet R&R Services, Raul Asgarov, fikk for flere år siden et syn av mange barn på en slette. I dag leder han Normisjons arbeid på Barnehjemmet i Merdekan i Aserbajdsjan.

Read article "– Wow, det var dette Gud mente"

«Hva skjer med prosjektene nå?»

– Vi har et ansvar for de menneskene vi jobber med i misjonslandene våre. Det ansvaret håper jeg også at folk vil være med å bære med oss, selv om noe av arbeidet er redusert og det er restriksjoner og nedstengninger i mange områder, sier Internasjonal leder Tore Bjørsvik.

Read article "«Hva skjer med prosjektene nå?»"