Den viktigste agendaen

Agenda1 samler tusenvis av ledere fra hele verden.

Da Jesus gav sine siste instrukser før han dro til himmelen, var han tydelig på hva som skulle stå øverst på sakslisten – gjør alle folkeslag til disipler! Det store spørsmålet er: Hvordan gjør vi det?

Tekst: Steve Bruns – Foto: Annett Rek – Publisert: 16.05.25/Ferskvare 1, 2025

Det viktigste er å gjøre disipler. Disse ordene fra Jesus blir kalt for «Misjonsbefalingen», og i mange år har de inspirert mennesker til å reise ut til andre folk og kulturer for å forkynne evangeliet om Jesus.

Men saken er at det gjelder oss her hjemme også. Vårt hovedoppdrag er å gjøre folk til disipler eller etterfølgere av Jesus. Alt annet vi gjør, fra å dele evangeliet til å drive menighetsarbeid, skal ha dette som mål.

Har samlet tusenvis

Dette enkle budskapet er hjertet i Agenda1. I 2009 kom ledere fra fem Normisjons-menigheter sammen i Stavanger for å hjelpe hverandre til å sette etterfølgelse av Jesus i sentrum av alt vi gjør. Det var starten av Agenda1.

Nå, 16 år senere, har Agenda1 samlet tusenvis av ledere fra over 25 land.

Vi arrangerer det vi kaller lærefellesskap, der team med menighetsledere går sammen gjennom en prosess over flere år der de får hjelp til å bygge menigheter som fullfører Misjonsbefalingen.

Jesus i sentrum

Når vi setter Jesus i sentrum og utruster mennesker til å følge ham i sine hverdagsliv, skjer det fantastiske ting.

Ressursene blir sluppet fri når unge, gamle, kvinner og menn forstår at de er lys og salt, og at alle kan være Jesus sine vitner på hver sin måte.

Mennesker kommer til tro i nabolag, på arbeidsplasser og skoler. Menigheter vokser og styrkes når ledere går fra å tenke på styring til å tenke på utrustning.

Det er Jesus som settes i sentrum, gjennom læring og bønn.

Når enkeltmennesker forvandles, blir også lokalsamfunn forvandlet. Enhet bygges mellom folkegrupper og menigheter når de samles rundt misjonsoppdraget.

Engasjerer flere nasjoner

Agenda1 blir nå brukt i mange av Normisjon sine samarbeidsland som Bangladesh, Mali, Cuba, Aserbajdsjan, Thailand og Kambodsja. Det kommer sterke vitnesbyrd fra alle land om vekst og liv.

Det å drive lærefellesskap i disse landene to ganger i året, gjør det mulig for team fra lokale menigheter i Norge til å reise ut på flere korttids-misjonsturer. Her får de bygge meningsfulle relasjoner med trossøsken fra andre kulturer.

Til nå har medlemmer fra mange Normisjons-menigheter og forsamlinger over hele landet vært engasjerte.

Gjennom dette har en bevegelse vokst fram med ledere fra land på fire kontinenter, med felles visjon og verdier.

Gode relasjoner og spennende samarbeid bygges når vi samles årlig, både fysisk og online.