– Det er en stor ære

Soul Children-leder, Ragnhild Hiis Ånestad, tok i mot prisen på vegne av Oslo Soul Children. Prisen deles ut av Oslo by ved ordfører Marianne Borgen. Foto: Oslo kommune/Sturlason

Torsdag mottok Oslo Soul Children Oslo bys kunstnerpris på rådhuset i Oslo.

Tekst: Normisjon, Foto: Oslo kommune/Sturlason, Publisert: 01.10.21

Oslo bys kunstnerpriser deles årlig ut til personer, grupper eller kulturvirksomheter som i det siste eller de seneste år har gjort en fremragende innsats innen Oslos kunstliv. Prisene ble opprettet i 1978 og består av et diplom og 50 000 kr.  

– Det er en stor ære å få denne prisen. Det gir virkelig inspirasjon og motivasjon for arbeidet videre. Vi ønsker at Soul Children skal fortsette å være et trygt sted hvor unge kan få utvikle talentene sine, sier Soul Children-leder, Ragnhild Hiis Ånestad til normisjon.no.

– Det er jo også spesielt fint å motta en pris fra sin egen by. Vi er veldig glad i Oslo og har hatt mange konserter på flere kjente steder i kjernen av byen. Det å høre at vi betyr mye for byen også er veldig stas.

Representanter fra Oslo Soul Children sammen med Marianne Borgen, ordfører i Oslo kommune. Foto: Oslo kommune/Sturlason

I begrunnelsen fra Oslo by beskrives begrunnelsen slik: «Oslo Soul Children tildeles Oslo bys kunstnerpris for 2020 for å ha gitt inspirasjon og sang- og musikkglede til tusenvis av barn i Norge og globalt, og bidratt til å sette Oslo på korkartet».

På utdelingen var både Soul Children-lederen, daglig leder i Acta – barn og unge i Normisjon og generalsekretæren i Normisjon. Soul Children-lederen kunne også ta med seg både familie og venner til å være med på utdelingen. Blant dem var direktør i mtgmusic, Larry Bringsjord, som har vært en sentral samarbeidspartner for Soul Children siden starten.

– Jeg hadde også med meg hele familien min, de har jo også stått sammen med meg om dette i 20 år. Dette er en pris til alle så da er det fint at de også kunne være med på lunsjen på rådhuset.

Ragnhild Hiis Ånestad har ledet Soul Children-bevegelsen i 20 år. Nå har bevegelsen rundt 300 kor både nasjonalt og internasjonalt. Foto: Oslo kommune/Sturlason

– Stor opplevelse
Også Normisjons generalsekretær, Kjetil Vestel Haga, deltok på utdelingen.

– Det var en stor opplevelse å få være med på prisutdeling. Det å stå sammen med de fremste kunsterne i Oslo å høre de fortelle om arbeidet deres, opplevdes veldig stort. Og samtidig det at Soul Children som er en av våre egne var blant dem, sier noe om at arbeidet de har gjort har nådd langt utenfor våre egne rekker, sier generalsekretæren.

– Jeg vil gjerne trekke frem Ragnhild Hiis Ånestad som har holdt i denne bevegelsen i 20 år og som er en stor grunn til at arbeidet er det det er i dag. Det var stor glede å få være med på denne dagen og feire sammen med dem.

Les mer om Soul Children her